Steenuil-award Natuurpunt gaat naar beheerploeg: “Met coördinator Danny als natuurrots”

Jaarlijks houdt Natuurpunt Zwevegem, dat bijna de kaap van 600 leden-gezinnen bereikt heeft, een ledenfeest gekoppeld aan de algemene vergadering. Dit jaar ging het feest door in het kasteel van Banhout met zo’n 80 aanwezigen. “De recentste jaren wordt er gekozen voor een natuurwandeling langs enkele van onze natuurgebieden en met een versnapering onderweg. Zo werd er dit jaar gewandeld in en rond het Banhoutbos”, vertelde ons Eddy Loosveldt van Natuurpunt.

“Onze vereniging zet zich in voor meer en betere natuur. Vorig jaar werd in Sint-Denijs, in de Brucqstraat 32 are aangekocht en wordt er nog een poel aangelegd. In de Klijte in Moen werd 70 are in het Europees beschermd Habitatgebied in beheer genomen. Dit wordt nu ingericht”, zegt Eddy Loosveldt van Natuurpunt.

“In Zwevegem-Knokke, langs de Keiberg, zijn plannen in opmaak voor de inrichting en bebossing van 1,9 hectare. Eind 2024 wordt er bebost. In totaal betekent dat voor 2023 bijna 3 hectare die zich gegarandeerd als natuur kunnen ontwikkelen.”

In totaal heeft Natuurpunt Zwevegem 38,5 hectare in beheer, waarvan 17,5 hectare in eigendom. “Deze eigendommen zijn er volledig dankzij de niet-aflatende inspanningen van de lokale afdeling”, aldus Eddy Loosveldt. Traditiegetrouw wordt er een Steenuil-award uitgereikt aan een verdienstelijke Natuurpunter. Dit jaar werd deze uitgereikt aan de voltallige beheerploeg. “Onze beheerploeg bestaat uit een 15-tal vrijwilligers die in 2023 zo’n 1.005 manuren hebben gepresteerd, gespreid over 37 werkdagen. We kunnen wel natuurgebied blijven aankopen, maar dat moet ook beheerd worden. Die beheerploeg is daarvoor een onmisbare sleutel.”

Natuurrots

Daarom wilde men de beheerploeg danken voor de vele uren vrijwillige inzet om de natuur in Zwevegem te laten ontwikkelen. “Coördinator is Danny Deceukelier die een natuurrots is waarop het bestuur van Natuurpunt Zwevegem al jaren met een gerust hart kan bouwen. De Steenuil-award gaat ook gigantisch dik verdiend naar Danny en zijn voltallige beheerploeg van Natuurpunt Zwevegem”, besloot Eddy Loosveldt. (GJZ)

The post Steenuil-award Natuurpunt gaat naar beheerploeg: “Met coördinator Danny als natuurrots” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »