Oostende beloont baasjes die hondenpoep van hun viervoeter opruimen

In een voortdurende inzet om de straten vrij te houden van hondenpoep, introduceert de Stad Oostende een nieuwe sensibiliseringsactie voor eigenaars van honden die de moeite nemen om de uitwerpselen van hun viervoeters op te ruimen.

Stad Oostende hanteert een nultolerantie voor sluikstorten, waaronder ook het achterlaten van hondenpoep valt. De meeste hondenbaasjes ruimen de uitwerpselen van hun trouwe viervoeter netjes op. Helaas zijn er nog altijd mensen die hondenpoep van hun dier niét oprapen.

Nieuwe sensibiliseringsactie

De Stad werkte de afgelopen jaren verschillende acties en maatregelen uit tegen het sluikstorten van hondenpoep. De gemeenschapswachten en de gemeentelijk vaststellers zullen de komende periode hondenbaasjes extra sensibiliseren. Ook worden hondenbaasjes die een inspanning doen om hondenpoep op te ruimen binnenkort beloond met een hondenpoepzakhouder. Hondenpoepzakjes horen thuis in een afvalkorf of hondenpoepbuis en mogen in geen geval in de riolering worden gedeponeerd. Zorg er trouwens ook steeds voor dat je een extra zakje bij de hand hebt.

“Als Stad leveren we heel wat inspanningen om onze straten vrij van hondenpoep te houden. Zo hebben we al heel wat hondenpoepbuizen geplaatst en plaatsen we sensibiliseringsborden op plaatsen waar nog veel overlast is. Hondenbaasjes die de hondenpoep van hun viervoeters opruimen worden beloond en krijgen een hondenpoepzakhouder als bedanking om samen onze straten netjes te houden”, zegt Maxim Donck, schepen van Samenleven.

Concrete maatregelen

Deze nieuwe maatregelen kaderen in een groter netheidsplan. De Stad nam al verschillende acties tegen sluikstorten en hondenpoep en informeerde en sensibiliseerde de inwoners.

De communicatiecampagne ‘t is weer proper’ spoort inwoners en bezoekers aan om de stad netjes te houden. Deze campagne loopt bijna vier jaar en belicht telkens een ander netheidsthema.

Er zijn 40 mobiele sensibiliseringsborden rond het thema hondenpoep. Die plaatste de Stad op hotspots, dat zijn kritieke plaatsen waar veel hondenpoep wordt aangetroffen Ze worden regelmatig in kaart gebracht op basis van meldingen van inwoners en van plaatsen waar veel vaststellingen gebeuren. De mobiele borden wijzen hondenbaasjes erop dat hondenpoep laten liggen echt ‘not done’ is en een fikse GAS-boete kan opleveren.

Er zijn 189 hondenpoepbuizen in Oostende. Op de website van de stad vind je een overzicht.

Tijdens vakanties controleren politie en stadsmedewerkers extra op het laten liggen van hondenpoep. Er is extra camerabewaking op verschillende hotspots.

“De acties en inzet van onze stad- en politiediensten om onze stad proper te houden werpen hun vruchten af. Het aanpakken van overlast door hondenpoep blijft een prioriteit. Een kleine groep hondenbaasjes veroorzaakt aanzienlijk ongemak voor andere inwoners door hondenpoep achter te laten op pleinen, straten, en zelfs in voortuinen en op privégronden. Gelukkig ruimt het merendeel van de mensen de hondenpoep wel op. Hoewel het opruimen van hondenpoep eigenlijk een vanzelfsprekendheid is, willen we toch de baasjes bedanken die deze verantwoordelijkheid serieus nemen”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Ken je een locatie waar er veel hondenpoep ligt ? Meld dit zeker via O-punt.

The post Oostende beloont baasjes die hondenpoep van hun viervoeter opruimen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid”

In Avelgem valt er dit jaar een bijzonder jubileum te vieren op 21 juli tijdens het jaarlijkse festival van Medusa Outdoor in de Kasteelhoeve in Outrijve. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste editie van het festival georganiseerd werd.
The post Medusa Outdoor viert 20 jaar elektronische muziek in Avelgem: “Winnen jaarlijks aan bekendheid” appeared first on

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Er kon nog nét een handje voor Martínez af: gefrustreerde Ronaldo foetert op alles en iedereen en trapt flesje weg na wissel

Neen, het was gisterenavond niet de avond van Portugal en meer bepaald Cristiano Ronaldo (39). De superster was tegen Georgië een vat vol frustratie, niet in het minst nadat hij vlak voorbij het uur al gewisseld werd door Roberto Martínez. Een flesje moest eraan geloven. Het moet wel gezegd: CR7 liet zich op een andere manier ook van z’n beste

Lees meer »