Leie picknick, het picknickconcept van Foodbart, komt naar Kortrijk

Naast de vaste set-up-locatie van Maaigemdijk in Deinze, biedt Leie picknick nu ook picknicks aan die geleverd en opgehaald worden aan het Kortrijkse Buda-eiland of een bloemenweide in Zwevegem. “Picknickers in regio Kortrijk moeten dus niet meer zelf hun picknickmand halen bij Foodbart Kortrijk. Iedere woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zal Leie picknick all-in set-ups voorzien op reservatie”, legt zaakvoerder Bart Vandekerckhove (35) uit.

‘Never waste a good crisis’ was het motto gedurende de coronaperiode bij Foodbart. Zo startte zaakvoerder Bart Vandekerckhove in 2021 met een nieuw picknickconcept in Deinze onder de naam ‘Leie picknick’. Picknickmanden konden afgehaald worden met of zonder picknicktafels of -stoelen en voor fietsfanaten stippelde Leie picknick een mooie fietsroute uit in regio Deinze. Ook een kids picknick, tandem en bolderkar werden geïntroduceerd, samen met een vaste all-in picknickoptie aan Maaigemdijk. Sinds het voorjaar van 2023 werd dat aanbod uitgebreid met picknickmanden die voor afhaling beschikbaar zijn in Kortrijk en die worden vanaf nu ook geleverd en opgehaald aan het Buda-eiland en in Zwevegem.

“Om de lente te vieren biedt Leie picknick een vroegboekkorting aan van 10 euro op alle reservaties die voor mei 2024 gemaakt worden”

Met de lente in aantocht hoeven picknickers dankzij Foodbart enkel maar de voetjes onder tafel te schuiven. Het picknickconcept van de duurzame salade- en burgerbar voorziet alle toebehoren zoals een zeil, tafels en stoelen. “De locaties in regio Kortrijk zijn een fijne toevoeging aan de set-up-locatie van Maaigemdijk, die al enkele jaren picknickers kan bekoren met all-in picknicks. Om deze unieke formule op te starten en de lente te vieren biedt Leie picknick een vroegboekkorting aan van 10 euro op alle reservaties die voor mei 2024 gemaakt worden.”

Boeken kan via www.leiepicknick.be door de vroegboekcode ‘early-bird-2024’ in te geven bij het winkelmandje. De code is geldig tot en met 30 april en geldt ook op alle picknicks die na die datum doorgaan, op voorwaarde dat er voor mei gereserveerd wordt. “En geen nood als er slecht weer zou zijn, want Leie picknick hanteert een ‘goed weer’-garantie. Dat betekent dat een reservatie bij slechte weersvoorspelling gratis kan omgeboekt worden naar een latere datum.”

The post Leie picknick, het picknickconcept van Foodbart, komt naar Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Lieve (63) neemt na 38 jaar afscheid van de Kunstacademie: “Waar zijn al die jaren naartoe? Ik voel me nog steeds jong”

Met het einde van het schooljaar sluit Lieve Noreille (63) een mooie loopbaan af als leerkracht grafiekkunst bij de Academie voor Beeld in Menen. “De laatste tijd kreeg ik veel bezoek van oud-leerlingen van jaren ver. Ze hoorden dat ik met pensioen ga en kwamen nog eens dag zeggen. Zoiets doet deugd, meer heb ik niet nodig”, blikt ze tevreden

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »