Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Pascal Cardon, die overleed na de kampioenenviering van KSV Diksmuide: “Je zit voor altijd in mijn hart”

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de onfortuinlijke Pascal Cardon, die vorig weekend overleed. Pascal was de papa van Kenneth, clubicoon van Karls geliefde KSV Diksmuide. Hij overleed zaterdagnacht na de kampioenenviering bij een tragisch ongeval. Reageren kan via [email protected].

Lieve Pascal,

De onomkeerbaarheid van onheilstijdingen is vreselijk. Toen ik zondagmorgen op weg naar Gent-Wevelgem rond kwart voor negen in de auto een telefoontje kreeg, zakte de wereld onder mijn voeten weg. Aangekomen in de Vanackerestraat viel ik snikkend in de armen van de vrienden waar ik al twintig jaar mee samenwerk. Jij toch niet, lieve Pascal? De hele dag zijn jullie geen seconde uit mijn hoofd geweest: jij, je formidabele zoon Kenneth, die lieve Sana, de kleine Moussa. Het noodlot treft altijd de verkeerde mensen. Vierhonderd meter te voet. Dat was de afstand die je scheidde van de voetbalkantine tot je veilige haven. Tot het huis in de Eikhofstraat dat je deelde met je zoon, je schoondochter en je oogappeltje over wie je voor de match nog bezig was met José De Cauwer. Het gezinsgeluk dat je terugvond bij Kenneth en Sana deed je duidelijk deugd. Je glom van trots toen Kenneth met Moussa op de arm samen met José de aftrap van onze kampioenenmatch gaf. Je zoon, je God voor wie je er altijd was als het nodig was. Op de goede en mooie momenten, maar ook als het eens wat minder ging. Liefde in haar puurste vorm.

Je was een geschenk voor iedereen die bij de club betrokken was. Tot in de allerlaatste uren van je leven

Ik heb je zo’n acht jaar geleden leren kennen. Toen ik Kenneth ons jeugdplan voorstelde, zag ik onmiddellijk heilig vuur in zijn ogen. Vastberaden om iets neer te zetten dat ook anderen in de provincie en daarbuiten zou moeten inspireren, zette Kenneth als voetballer de stap van derde nationale naar derde provinciale. De eigen sportieve ambities terugschroeven met een groter doel voor ogen. Van goede voetballers ook mooie mensen maken. Het is helemaal zijn ding. Kenneth als trouwe bewaker van jullie principiële familiewaarden. Hij werd jeugdtrainer en coördinator. Bevlogen en gepassioneerd.

Ik herinner mij een zaterdag waarop alle jeugdwedstrijden werden afgelast omdat de terreinen blank stonden. Er was nog geen kunstgras in Diksmuide en de jongens van de U13 waar ook mijn zoon Jef deel van uitmaakte waren ontgoocheld dat ze van hun voetbalmatch verstoken bleven. Toen het rond de middag stopte met regenen ging Kenneth met de fiets op prospectie naar De Pluimen. Hij zou dat in de loop van de namiddag nog een paar keer doen. Om rond halfzes toen de duisternis al was ingevallen een bericht in de groep te zetten: training van 18 u. 30 tot 20 u. De meeste ouders fronsten de wenkbrauwen. Het was verdikke zaterdagavond. Maar de jongens sprongen met een luide schreeuw uit de zetel en maakten een vreugdedansje. Ze mochten doen wat ze het liefste deden, voetballen. Kenneth had een geweldige training uitgewerkt en van kop tot teen onder het slijk kwamen ze moe maar voldaan thuis om als roosjes in slaap te vallen.

Dat is jouw zoon, Pascal. We waren en zijn nog altijd dankbaar. Ook omdat we jou er bovenop kregen. Je was een geschenk voor iedereen die bij de club betrokken was. Tot in de allerlaatste uren van je leven. Je zaaide positivisme in de kantine en langs de kant van het veld. Toen je meeging als afgevaardigde bij het ploegje van Kenneth stimuleerde je de jongens op jouw manier: Klasse Nathantje, da’s niet erg Victor, goed gedaan Jeftje.

Je was een lieve man. Iemand die kwistig met warmte en genegenheid strooide. Je gaat veel te vroeg, maar we zoeken troost. Bij mekaar en in je laatste avond. Want één ding zijn we zeker. Die laatste avond was een hele mooie. Dat kon iedereen zien en mocht iedereen weten. Het werd voor jou een avond gevuld met trots, vol vreugde, met oprechte felicitaties en complimentjes. Met gulle lachsalvo’s en warme knuffels. Zo willen en zullen we je voor eeuwig en altijd herinneren. Dankbaarheid is het geheugen van het hart, Pascal. Ik ben dankbaar je te hebben gekend en in mijn hart zit je voor altijd. Rust nu maar zacht en waak van daarboven goed over iedereen die je lief had.

Warme groet en dikke knuffel,

The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar Pascal Cardon, die overleed na de kampioenenviering van KSV Diksmuide: “Je zit voor altijd in mijn hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »