Inge (43) uit Poperinge doet mee aan Homo Universalis: “Tot in de diepste vezel van mijn lichaam van genoten”

Inge Noyez (43) uit Poperinge strijdt vanaf zaterdag 30 maart mee voor de titel van ‘Homo Universalis’, net als 99 andere kandidaten uit heel Vlaanderen. In het dagelijkse leven is ze psychiatrisch verpleegkundige in het Heilig Hartziekenhuis in Ieper.

Inge Noyez was klaar voor een nieuw avontuur in haar leven. “Ik heb mij niet speciaal voorbereid. Ik wou het gewoon op mij laten afkomen. Ik heb wel alle afleveringen van de vorige seizoenen gebingewatcht”, lacht Inge. “Ook de afleveringen van het gelijkaardige Nederlandse programma ‘De Alleskunner’ heb ik bekeken om zo goed mogelijk te weten welke soort opdrachten we konden verwachten.”

Super leuk

“Thuis heb ik drie kinderen. Mijn middelste dochter heeft een mentale beperking en autisme, dus daar gaat veel tijd naar toe. Het is thuis dan ook vaak een drukte van jewelste. Ondanks dat de vermoeidheid van de opnames wel in je kleren kruipt, was het heel fijn om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. De opnames waren echt super leuk. Ik heb er tot in de diepste vezel van mijn lichaam van genoten”, vertelt Inge.

“Heel fijn om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit”

“De groep was heel leuk en de sfeer zat goed. Je merkte dat iedereen vooral overeenkwam met kandidaten die uit dezelfde provincie kwamen. De opnames waren in Schelle in Antwerpen en de meeste deelnemers carpoolden. Dat creëert meteen een groepsgevoel. Je supportert voor elkaar en het was heel jammer toen er iemand afviel. Ik vergelijk het eigenlijk met een supertof kamp waar iedereen goed overeenkomt en de ene vroeger naar huis moet dan de andere.”

Gravelbike

“In mijn vrije tijd lees ik graag, maar mijn man en ik gaan ook vaak fietsen met onze gravelbike. Stel dat ik de reischeque zou winnen, dan zou ik het fantastisch vinden om overal ter wereld rond te rijden met onze gravelbikes. Onderweg zouden we dan overnachten in verschillende B&B’s.”

‘Homo Universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

The post Inge (43) uit Poperinge doet mee aan Homo Universalis: “Tot in de diepste vezel van mijn lichaam van genoten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »