Het blijft wachten op parkeergarage onder Leiebrug in Wervik

De afgesloten ruimte onder de Leiebrug is besmeurd met uitwerpselen van duiven. Een doorn in het oog van de vele wandelaars en fietsers op het jaagpad langs de Leie. Van de plannen van de Vlaamse Waterweg om er een parkeergarage in te richten, kwam nog niets in huis. Jari Denorme (N-VA) interpelleerde hierover tijdens de gemeenteraad.

Op Hemelvaart is het ondertussen al zeven jaar geleden dat de Leiebrug van en naar Wervicq-Sud officieel werd ingehuldigd. Al in 2011 was er sprake van om onder de helling van de brug een parkeergarage voor 14 tot 17 auto’s te voorzien. “Dit om de parkeerdruk gedeeltelijk te compenseren naar aanleiding van de destijds gewijzigde brugomgeving”, zegt Jari Denorme.

Extra parkeerplaatsen in centrum

“Hierdoor gingen er parkeerplaatsen verloren. Deze overdekte en afgesloten staanplaatsen werden gerealiseerd door de Vlaamse Waterweg en zouden nadien verkocht of verhuurd worden. Momenteel merken we dat de ruimte enkel gebruikt wordt door de lokale duivenpopulatie. Hierdoor oogt het slordig en lopen we een opportuniteit mis om extra parkeerplaatsen voor omwonenden aan te bieden.”

“Zeker nu er de laatste jaren meerdere appartementen bijkwamen en er nog zullen bijkomen in de omgeving lijkt me dit geen overbodige luxe. Als bewoners hierin interesse hebben, creëert dit vrije parkeerplaatsen voor bezoekers in het centrum. Dit zal onze lokale handel en horeca enkel maar ten goede komen.”

Jari vroeg een korte stand van zaken en of er op korte termijn plannen zijn om de ruimte effectief te huur of te koop aan te bieden. “Nu er wordt gewacht loopt de Vlaamse Waterweg toch ook inkomsten mis”, zegt Jari.

“Uw vragen speelden we door naar de Vlaamse Waterweg want het is hun bevoegdheid”, reageerde burgemeester Youro Casier (Vooruit). “Waarom werd dat dan niet eerder gevraagd”, kaatste Jari de bal terug. “Dit werd in het verleden al gevraagd”, aldus nog de burgemeester.

Eén keer werd de smurrie van de duiven opgeruimd toen er tijdens de corona pandemie naast de brug een zomerbar werd voorzien.

The post Het blijft wachten op parkeergarage onder Leiebrug in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »