Harelbekenaar Noël (69) doet mee met Homo Universalis: “Ik hoefde niet per se te winnen”

De 69-jarige Harelbekenaar Noël Declerck is vanaf zaterdag 30 maart 2024 te zien in het nieuwe seizoen van ‘Homo Universalis’. Hij is een van de oudste deelnemers dit jaar.

Vroeger was Noël vrachtwagenchauffeur bij brouwerij InBev. Tegenwoordig is hij een echte levensgenieter en vult hij zijn dagen als koerscommissaris. “Ik ben al jarenlang koerscommissaris in mijn vrije tijd, bij zowel amateurwedstrijden als profwedstrijden. Dat houdt onder andere in dat ik jurylid ben bij wielerwedstrijden en mij bezig houdt met de uitslagen. Ik doe ook vaak de inschrijvingen en ik controleer renners vooraleer ze zich naar de start mogen begeven. Vroeger mocht ik ook helpen met de fotofinish als dat nodig was”, vertelt Noël.

“Het is een hobby waar behoorlijk veel tijd in kruipt. Per week help ik mee aan zo’n 3 of 4 wedstrijden, maar ik doe het met heel veel plezier. Wielrennen is altijd al mijn passie geweest. Ik ben een grote wielerfanaat.”

Op tv

“Om Homo universalis te worden moet je eigenlijk een beetje alles kunnen, maar ook een stevige portie geluk hebben. Ik heb mij niet echt voorbereid op het programma, omdat ik eigenlijk niet per se hoefde te winnen. Ik schreef mij vooral in omdat ik graag eens op tv wou komen. Ik was dan ook heel blij toen ik geselecteerd werd”, lacht Noël.

“De opnames zelf waren echt heel leuk. Ik carpoolde samen met andere West-Vlaamse deelnemers en we kwamen allemaal goed overeen. Iedereen supporterde voor elkaar. Het was een toffe ervaring en ik zou het zo opnieuw willen doen. Ik zou bijvoorbeeld ook graag mee willen doen aan Blokken of andere tv programma’s, maar dat moet ik nog eventjes bekijken”, vertelt Noël.

“Mijn vrienden en familieleden reageerden heel enthousiast op mijn deelname. Ze zijn benieuwd hoe ver ik het geschopt hebt, maar om dat te weten zullen ze naar de afleveringen moeten kijken”, vertelt Noël mysterieus. “Stel dat ik de reischeque zou winnen, heb ik eigenlijk geen idee wat ik met het geld zou doen. De Verenigde Staten spreekt mij wel aan, maar met dat geld kan je eigenlijk net zo goed een wereldreis maken”, knipoogt Noël.

The post Harelbekenaar Noël (69) doet mee met Homo Universalis: “Ik hoefde niet per se te winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »