Halve zorgbudgetten zijn maar voor helft van doelgroep bruikbaar

“Een kaakslag.” “Een peulschil.” Mensen met een beperking die een half persoonsvolgend budget kregen, waren daar allesbehalve blij mee. De volgende Vlaamse regering moet véél geld uittrekken voor gehandicaptenzorg, zegt het Vlaams agentschap voor personen met een handicap (VAPH)

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Waregem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Waregem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Waregem.
The post Zo stemde Waregem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 6 procent Belgen kan woning moeilijk warm krijgen in winter

Van de Belgische bevolking woont 5,8 procent – of ongeveer een op de zeventien – in een woning die in de winter niet comfortabel verwarmd kan worden. Bij de meest kwetsbare mensen gaat het om een kwart. Dat zegt het Belgische statistiekbureau Statbel dinsdag, naar aanleiding van de internationale dag voor de uitroeiing van armoede.

Lees meer »

Modern Shop uit Nieuwpoort is ambassadeur van campagne Week van de Belgische Mode: “Textielonderhoud? (G)een hondenstiel!”

Tijdens de Week van de Belgische Mode, die van 12 tot 19 oktober plaatsvindt, lanceert FBT samen met de vakorganisaties Creamoda, Etitex en Mode Unie een campagne die de consument ertoe moet aansporen zorgzamer om te springen met kledij. Affiches en folders in deelnemende modezaken en een campagnewebsite brengen dezelfde boodschap: geniet langer van je kledingstukken door voldoende aandacht te

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: zes jaar cel voor mededader brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweerde dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende aan de daders, maar de rechtbank hecht daar geen geloof aan. Een mededader kreeg eerder al zeven jaar cel. Bij de feiten werd een

Lees meer »

Voorlopig overal weinig volk in de stembureaus: geen opkomstplicht meer

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie vandaag liever in de zetel, op de koersfiets of op café zit, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Antwerpse politie rukt massaal uit voor schietpartij aan Meir

In Antwerpen heeft een schietpartij plaatsgevonden nabij het kruispunt van de Meir en de Jezusstraat. Dat meldt persagentschap Belga en het nieuws wordt door de lokale politie bevestigd aan onze redactie. De politie is massaal ter plaatse en vraagt om de omgeving te mijden. Er is voorlopig sprake van één gewonde.

Lees meer »

Voormalig Stasi-officier na 50 jaar voor moord veroordeeld

50 jaar na datum heeft in Duitsland een voormalige Stasi-officier 10 jaar cel gekregen voor moord. Een rechtbank in Berlijn oordeelde dat de officier, nu 80 jaar oud, schuldig is aan het doodschieten van een Poolse man, die in volle Koude Oorlog via Oost-Berlijn naar West-Berlijn wilde vluchten. Het is voor het eerst dat een voormalige Stasi-medewerker voor moord veroordeeld

Lees meer »