Familiedrama Wakken: bloemen voor Charon (26) en Sannie (25) die nu “weer samen bij mama en papa zijn”

Een afscheidsbrief van de hand van Sannie lijkt een motief voor het familiedrama in Wakken bloot te leggen. “We zijn nu weer samen bij mama en papa”, zou er in die brief staan. Het parket blijft karig met commentaar, maar het mag duidelijk zijn dat de twee twintigers, die als jonge tiener al hun vader verloren en toen ze drie jaar geleden in Wakken kwamen wonen, ook hun moeder plots kwijt speelden, het zwaar hadden om dat verlies te verwerken. Dat het tot zo’n drama zou leiden, dat had niemand zien aankomen.

In Wakken zindert het familiedrama in de Molenstraat nog na. Hoewel weinigen de twee twintigers die bij het familiedrama omkwamen echt kenden, heerst een groot gevoel van medeleven. Dat bevestigt ook burgemeester Koenraad Degroote: “Die mensen woonden hier nog niet zo lang, ze hadden ook niet zo veel contact hier met de lokale bewoners.”

Buurman Peter Valck getuigde eerder dat hij een goede band had met zijn jonge buren. Voor het gezin in Wakken kwam wonen, huisden ze in Zulte waar ze ook niet echt bekendheid genoten in de lokale gemeenschap. Maar het gezin had al zware klappen te verduren gekregen. In 2011 stierf de papa toen hij de strijd tegen kanker verloor, Charon en Sannie waren toen amper 13 en 12 jaar oud.

Zus op bed, broer in de garage

Met hun moeder besloten ze om drie jaar geleden naar een witte chalet in de Molenweg te gaan wonen. Maar toen de mama aan een hartaderbreuk overleed, stonden de jonge zus en broer er alleen voor. Ze leken het aanvankelijk ook goed te beredderen. Ze hadden beiden een job, Sannie ging ook even alleen wonen in Wielsbeke, maar was recent terug bij zijn zus ingetrokken. Makkelijk was het voor beiden uiteraard niet. Charon schreeuwde op sociale media met een foto het gemis om hun ouders uit.

Maar dat dit stond te gebeuren, daar hadden zelfs collega’s en vrienden het minste vermoeden over. Maandagmorgen sloeg men alarm, Sannie die actief is in de grondwerken daagde ‘s morgens in alle vroegte niet op op zijn werk. Toen dat ook bij Charon niet het geval was en die vrienden een toegang zochten tot de woning werd Charon levenloos op het bed aangetroffen in een onnatuurlijk houding. Daarop liep men naar buiten, verwittigden ze de hulpdiensten die vervolgens Sannie in de garage aantroffen. Het parket is nog karig met commentaar en de speurders doen hun werk. Maar het ziet er naar uit dat Charon door verstikking om het leven is gekomen en dat Sannie vervolgens zichzelf het leven heeft ontnomen. “Meer weet ik voorlopig ook niet”, bevestigt burgemeester Degroote. “En mocht dit allemaal kloppen, dan vervalt ook de strafrechtelijke vervolging. De broer is immers zelf overleden”, aldus de burgemeester die zelf ook advocaat is.

Woning te koop

Er zou ook een afscheidsbrief gevonden zijn. ‘Nu zijn we terug bij mama en papa’, stond daar onder meer in te lezen. Dat zou meteen ook de verklaring kunnen zijn van de wanhoopsdaad. Of de zus ook effectief mee uit het leven wilde stappen, dat is nog niet duidelijk. Maar twee jonge mensen verloren het leven en laten een groep vrienden achter die met veel vraagtekens zitten. Aan de woning in de Molenstraat liggen nu bloemen en een beertje voor de deur.

Die woning, stond een tijdje geleden ook te koop voor 360.000 euro, maar al van buitenaf zie je dat er nog heel wat opknapwerk was aan het huis. Wellicht ook nog een molensteen om de nek van de twee jonge jongelui.

Heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

The post Familiedrama Wakken: bloemen voor Charon (26) en Sannie (25) die nu “weer samen bij mama en papa zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

K3 vertrekt voor 5 weken naar Malta voor filmopnames: “Het voelt een beetje dubbel, dat geef ik eerlijk toe”

Dinsdagavond zijn Hanne, Marthe en Julia vanaf vliegveld Brussel Zaventem vertrokken naar Malta voor de opnames van ‘K3 en Het Lied van de Zeemeermin’. Op het idyllische eiland zullen de drie K3-zangeressen en de andere castleden de hele maand september verblijven om de mooiste filmbeelden te maken. Reporter Jarne polst naar de zenuwen, vlak voor ze het vliegtuig opstapten. Bekijk

Lees meer »

Wie is Roxy Dekker, de vrouw die al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert?

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” na ontslag van twee televisiebazen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurde tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen op uitgenodigd waren. Brepoels daagde niet op “om

Lees meer »