Ecolo stelt lijst voor in Komen, met enkele bekende namen

De politieke campagnes trekken zich stilaan op gang. In Komen-Waasten werd afgelopen week de lijst van Ecolo voorgesteld. De partij maakt deel uit van de huidige meerderheid en wil haar groene werk verder zetten. “Zonder Ecolo zou er in Komen-Waasten geen plaats zijn voor ecologie.”

Enkele verrassingen en dan ook weer niet. Dat is de beste samenvatting die men aan de lijst van Ecolo kan geven. De lijsttrekker voor de groene strekking in Komen-Waasten wordt, zoals verwacht, Philippe Mouton. Als huidig schepen van Natuur blikt hij met tevredenheid terug op de vorige legislatuur. “We kunnen met hand op het hart zeggen dat we kunnen rekenen op een brede steun bij zowel de bevolking als bij de gemeentelijke medewerkers. Zonder Ecolo zou er in Komen-Waasten geen sprake zijn van ecologie of een solide beheer van het groen.”

Niet toekijken maar handelen

Op de tweede plaats verschijnt dan wel de eerste verrassing, Peggy Delbecque. De 42-jarige dame met pit is leerkracht in Houthem en heeft de natuur weten te verwerken in een flink stuk van haar lessen.

Op de derde plaats prijkt de naam van Augustin Durnez. De 25-jarige leerkracht wordt vaak als de toekomst van Ecolo in Wallonië bestempeld, en kreeg meteen ook de 4de plaats op de regionale lijsten. Reeds toen hij 19 jaar was, was zijn engagement merkbaar. “Ik mocht toen voor de eerste keer stemmen en stond zelf al op een lijst. De keuze voor Ecolo is een weldoordachte keuze. Onze planeet staat in brand, er wordt niet genoeg gehandeld terwijl de oplossingen binnen handbereik liggen. Ik wil niet hulpeloos aan de zijlijn staan toekijken, ik wil handelen!”

Joël Lindeboom

Ook een ander bekend gezicht maakt zijn intrede op de lijst. Niemand minder dan Joël Lindeboom zal er de 5de plaats bekleden. De man is een graag gezien figuur in de gemeente en is actief binnen verschillende verenigingen. “Ik heb besloten mezelf kandidaat te stellen omdat ik me volledig kan vinden in het verhaal van Ecolo. Zowel politiek als menselijk liggen hun overtuigingen volledig binnen die van mij.”

The post Ecolo stelt lijst voor in Komen, met enkele bekende namen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

Landelijke Gilden doet oproep naar de lokale besturen om dorpsscholen te steunen

Bij de start van het nieuwe schooljaar stelt Landelijke Gilden, de vereniging die ijvert voor levendige, bloeiende dorpen, buurten en platteland, de dorpsschool centraal. “Dorpsscholen zijn veel meer dan alleen onderwijs aan kinderen”; klinkt het op de eerste schooldag. Voorzitter Lode Ceyssens roept lokale politici op om na de gemeenteraadsverkiezingen ook effectief onze dorpen op het platteland de levenskracht te

Lees meer »

Een alom geliefd nethoofd of toch ‘een toxische leider’: wie is Lotte Vermeir, wier ontslag de VRT in twee kampen splijt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie

Op de Transfosite werd de 16de editie van Kunstzomer Leiestreek officieel geopend. Nog tot eind september kunnen bezoekers gratis genieten van kunst op 17 unieke locaties verspreid over evenveel steden en gemeenten in de Leiestreek.
The post Kunstzomer Leiestreek sluit af met uitgebreide versie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendje in beroep tóch mee veroordeeld voor dood Athena (18) in Zandvoorde: “Hij mocht niet met die opgefokte bromfiets op het fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »