Verslaafde man (27) met winkel aan drugs riskeert vier jaar cel voor drugshandel

Een 27-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van vier jaar omdat hij maar blijft drugs dealen. J.V. had zelfs een echte winkel aan drugs: speed, ketamine, cannabis, XTC maar verkocht vooral cocaïne. In de twee dossiers waarvoor J.V. terechtstaat moet ook zijn voormalige vriendin en een kennis zich verantwoorden.

De bal ging aan het rollen op 5 september vorig jaar toen er bij de politie al een tijd informatie binnenkwam dat J.V. opnieuw aan het dealen was. Opnieuw, want hij werd er eerder al voor veroordeeld en kreeg al eens 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarden voor. Hij schond zijn voorwaarden dus door opnieuw te dealen. “De politie ging het appartement binnen waar J.V. toen verbleef met een vriend, de 33-jarige A.H”, sprak de procureur. A.H. bleek enkel in het bezit te zijn van cannabis maar J.V. had een winkel aan drugs bij zich. “Er werd 543 gram cocaïne gevonden, 92 XTC-pillen, 350 gram cannabis, speed, ketamine en hasj.

Uit het onderzoek bleek dat hij alweer aan het dealen was omwille van financiële problemen en dat ook A.H. wat coke voor hem rondbracht. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden maar schond die al snel weer. En op 18 januari liep hij weer tegen de lamp. In een appartement in de Markstraat werd J.V. samen met zijn 24-jarige vriendin L.M. betrapt. Zij had haar GSM en auto uitgeleend aan J.V. zodat hij opnieuw kon gaan dealen.” Voor J.V. werd vier jaar effectief gevraagd, voor de twee andere acht maanden cel, eventueel met uitstel.

Waarom gevangenis?

Zowel A.H. als L.M. betwisten dat ze zelf verkochten, maar gewoon iets deden in opdracht van J.V. Zeker zijn intussen ex-vriendin L.M. leek door hem te zijn meegesleurd. “Ik was de enige die hij had en wou hem helpen. Ik leende hem mijn GSM en auto uit zodat hij afspraken kon maken bij de justitie-assitent of om te zoeken naar werk. Ik wist echt niet dat hij het gebruikte om opnieuw een handel op te zetten. Zelf ga ik fulltime werken.” Dat beaamde ook J.V., die zichzelf ook verongelijkt voelde. “Vier jaar cel? De gevangenis? Waarom? Dat helpt mij niet vooruit. Ik snap niet dat jullie mij in de gevangenis willen houden, daar kan ik niks doen”, zei hij. Vonnis op 9 april. (JH)

The post Verslaafde man (27) met winkel aan drugs riskeert vier jaar cel voor drugshandel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »