Sint-Juliaan kiest voor behoud parking voor kerk

Tijdens het participatiemoment #WukPeisJe konden de inwoners van Sint-Juliaan op maandag 25 maart hun zegje doen over de toekomst van hun dorpskern. Uit vier opties kozen ze een ontwerp waarbij de parking voor de kerk behouden blijft en de parking van de Hazebrug meer plaatsen krijgt. Kostprijs: 396.000 euro, exclusief btw.

Het gemeentebestuur schakelde studiebureau Buresco in om een ontwerp- en participatietraject uit te stippelen voor de dorpskern van Sint-Juliaan. “Het gaat om het geheel voor De Hazebrug waar het groen op de parking er niet meer zo ordentelijk uitziet, maar ook om de omgeving rond de kerk, de parking voor de kerk en de schoolomgeving”, zegt schepen van Participatie Laurent Hoornaert (TOPE 8920). “We vroegen het studiebureau om daar een mooie, groene en veilige omgeving te creëren. Het ontwerp moest de kerk, het kerkplein, de toegang tot de school en OC De Hazebrug met elkaar verbinden en extra mogelijkheden bieden als ontmoetingsplaats.”

88 deelnemers

Tijdens het participatiemoment stelde het studiebureau niet één maar vier verschillende ontwerpen voor. Na de presentatie van de vier verschillende ontwerpen, konden de inwoners vragen stellen en hun stem uitbrengen. “Ieder ontwerp legde de focus op een andere invulling van groenaanleg en parkeermogelijkheden”, vervolgt schepen Hoornaert. “48 personen van de 88 deelnemers aan de stemming (54,5%) gaven de voorkeur aan het tweede ontwerp. Deze behoudt de huidige parking voor de kerk. De plaatsen langs de kerk verdwijnen en maken plaats voor een veilige groene omgeving ten opzichte van de school. Door het optimaliseren van de parking voor OC De Hazebrug en het maken van één in- en uitrit, komt het totaal op 62 plaatsen, een toename ten opzichte van de huidige situatie. De raming van de kosten voor dit project bedraagt 396.000 euro exclusief btw.”

Finaal schetsontwerp tegen 21 mei

Voor het vervolg van het project gaat een kleinere werkgroep verder aan de slag om tot een finaal schetsontwerp te komen dat op 21 mei voorgesteld wordt tijdens de gemeenteraad on the move in Sint-Juliaan. “Daarna maakt de dienst Omgeving werk van de omgevingsvergunningaanvraag en worden mogelijks al een aantal kleine ingrepen in eigen beheer uitgevoerd die een onmiddellijke impact hebben in aanloop van de uitvoering van het project”, besluit Laurent Hoornaert. (TOGH)

The post Sint-Juliaan kiest voor behoud parking voor kerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Onze correspondent achter de schermen van het debat tussen Biden en Trump. “We beseften: we hebben geschiedenis meegemaakt”

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »