Simon Mignolet groet Blauw-Zwart Veurne

Geen verplichtingen bij de Rode Duivels voor Simon Mignolet vanavond, die na het vorige WK stopte als international. En zo kon de doelman van Club Brugge afzakken naar de tweejaarlijkse supportersavond van Blauw-Zwart Veurne. Tot grote vreugde van de aanwezige supporters.

Enkele spelers uit de jeugdreeks en het damesvoetbal van Club Brugge waren dinsdagavond afgezakt naar de cafetaria van de Veurnse sporthal, maar het luidste applaus weerklonk natuurlijk toen doelman Simon Mignolet aan de signeertafels plaatsnam. Daarvoor was hij samen met de bestuursleden van Blauw-Zwart Veurne gaan dineren. “Een hele sympathieke kerel”, aldus secretaris Bram Dutoit en penningmeester Dave Maesen.

Idool ontmoeten

“Hij is mijn grote idool, want ik ben zelf keeper bij KRC De Panne, dat ook in blauw-zwarte truitjes speelt”, zegt Eloïse De Leest (9), die samen met papa Bjorn en mama Pauline Devos stond aan te schuiven voor een handtekening en een selfie. Haar ouders leerden elkaar als Clubsupporters kennen tijdens een Europese uitwedstrijd en Eloïse zag al één match in het Jan Breydel-stadion. “Dat was Brugge-Gent, waarbij Club helaas verloor. Na die wedstrijd kon ik wel al een foto met Simon scoren en nu wil ik een handtekening van hem op mijn keeperstruitje.”

Handtekeningen verzamelen

Ook Gael Burghgraeve en Zoë Waeles hadden dergelijke plannen. Zij waren aanwezig met hun dochters Paisley (10) en Maithé (7), en zelfs de 8 maanden oude Alyssia was al getooid in een blauw-zwart tenue. “Wij zijn allebei al van kindsaf aan Clubsupporters en vanzelfsprekend willen wij op onze beurt die microbe doorgeven aan onze kinderen. De oudsten gaan al dikwijls mee naar de thuiswedstrijden. Zij hebben al enkele handtekeningen van spelers en vanavond is de ideale gelegenheid om er nog meer te verzamelen.” Maar wordt Club Brugge straks kampioen? “Geen commentaar!”

The post Simon Mignolet groet Blauw-Zwart Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey”

Het wielerenthousiasme van tweedejaarsjunior Mathis De Waele (17) kreeg een boost. Twee weken terug won hij in Zwevegem z’n eerste wedstrijd ooit. Even voordien werd hij zesde in de interclub Romsée-Stavelot-Romsée.
The post Mathis De Waele na eerste zege: “Graag naar Valromey” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik

Sinds februari is de gemeente Beernem volle eigenaar van een extra doorgangswoning. Het pand zal dienen als noodwoning voor mensen die plotseling dakloos worden. “Dit is een goede zaak, maar de noodwoningen zitten allemaal vol”, reageert schepen van Sociale Zaken Vicky Reynaert (Vooruit).
The post Beernem neemt nieuwe noodwoning in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »