Rechter legt Trump beperkt spreekverbod op in ‘zwijggeldzaak’ rond Stormy Daniels

In de strafzaak tegen Donald Trump over het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels, heeft de rechter de voormalige president dinsdag een beperkt spreekverbod opgelegd. 

Meer krantenkoppen in België

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geen reddingsvesten en met 80 opeengepakt in bootjes”: steeds meer vluchtelingen maken gevaarlijke oversteek naar VK 

Steeds meer migranten en vluchtelingen maken de oversteek via de Noordzee, maar het materiaal en de omstandigheden worden er alsmaar slechter op. Dat zegt federaal magistraat, Ann Lukowiak, die strijdt tegen mensensmokkel. Vaak zijn er nauwelijks reddingsvesten aan boord en worden te veel mensen in de boten geduwd. "In de beginjaren zaten 4 tot 10 mensen op de bootjes, nu

Lees meer »

MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan”

In de loods van Kranen Verheye in de haven van Zeebrugge bevindt zich de modelspoorclub De Dwarsliggers. In het weekend houdt deze vereniging er een opendeur. “Dankzij de 3D-techniek en -print kunnen we nu heel veel modellen zelf maken.”
The post MSC De Dwarsliggers showt hun werking aan het publiek: “De modelbouw zal altijd blijven bestaan” appeared first on

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De oorlog winnen lijkt almaar onwaarschijnlijker”: is regeringshervorming van Zelensky een wanhoopspoging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »