Oostendenaar riskeert dertig maanden cel voor liefst 23 winkeldiefstallen: “Hij kampt met een drankprobleem”

Een 49-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank dertig maanden effectieve celstraf voor liefst 23 winkeldiefstallen en informaticabedrog. Ondanks een eerdere veroordeling bleef Chris V. feiten plegen. Hij had het vooral gemunt op alcoholische dranken.

Tussen 2021 en oktober 2023 sloeg de veertiger liefst 23 keer toe in onder meer Torhout, Lichtervelde, Gent, Nieuwpoort, Bredene, Heverlee en Middelkerke. In winkels ging hij meestal aan de haal met alcoholische dranken, maar soms stal hij ook tabak, chocolade of kaas. Hij deed ook een betaling met een gestolen bankkaart.

De procureur vroeg dertig maanden effectief en tilde er zwaar aan dat Chris V. op 27 oktober 2022 al veroordeeld werd tot vijftien maanden effectieve celstraf voor gelijkaardige feiten. Die straf werd begin januari 2024 na verzet bevestigd. “De beklaagde is zeer hardleers”, stelde de procureur. “Hij deed na zijn eerdere veroordeling gewoon verder.”

Problemen na echtscheiding

Op zijn proces gaf V. zo goed als alle feiten toe. Enkel een diefstal bij Albert Heijn in Bredene ontkende hij. “Mijn cliënt had in de winkel een fles wodka vast die hij elders had gekocht”, pleitte advocaat Lennert Cornette. “Hij kwam destijds in de problemen na een echtscheiding. Hij kwam op straat terecht en kampt met een drankprobleem. Een deel van de diefstallen pleegde hij om te overleven. Nu is hij in de gevangenis volop bezig om zijn leven terug op de rails te krijgen.”

Meester Cornette vroeg om rekening te houden met het eerdere vonnis en geen bijkomende straf meer op te leggen. De uitspraak volgt op 23 april. (AFr)

The post Oostendenaar riskeert dertig maanden cel voor liefst 23 winkeldiefstallen: “Hij kampt met een drankprobleem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs de Promenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met het gloednieuw cultuurfestival Langs de Promenade. De driedaagse seizoensopener staat garant voor een plejade aan acrobatie, dans, straattheater, kinderanimatie, circus en muziek. Het evenement vindt plaats langs de Havengeulpromenade, die in 2024 exact twintig jaar bestaat.
The post Nieuwpoort opent zomer met nieuw openlucht cultuurfestival Langs

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »