“Ons vlees loopt nog in de weide”: Couvert.be voorziet natuurlijke producten van lokale helden

“Wij verkopen vlees dat nog in de wei loopt. Een koe die haar hele leven in de wei heeft gelopen, bieden wij op onze website aan. Je kan er een stukje van reserveren en pas als die koe 100 procent gereserveerd is, gaan we die slachten, versnijden, verdelen en thuis leveren in porties van 5 of 10 kg.” Aan het woord is Deerlijknaar Bert Destoop, het creatieve brein achter Couvert.be.

Om consumenten en boeren dichter bij elkaar te brengen en uit stil protest tegen de massaconsumptie, werd in 2013 Deeleenkoe.be opgericht.In eerste instantie ging het om een experiment.Volgensdit concept kon de klant een deel van 10 kilogram rundsvlees reserveren. Enkel wanneer het vlees van de volledige koe verkocht was, werd ze geslacht, versneden en aan huis geleverd. In 2021 nam Bert Destoop het roer over. Hij koos voor een rebranding van Deeleenkoe.be en doopte het bedrijf om tot Couvert.be.

“Als boerenzoon ben ik opgegroeid tussen de dieren en heb ik veel voeling met onze boeren”, start Bert Destoop zijn verhaal. “Wat zij doen, is nobel. Zij zorgen voor traceerbare kwaliteit en zijn een garantie dat onze dieren in een respectvolle omgeving kunnen opgroeien. Couvert.be werkt volgens een authentieke traditie waarbij families samen een koe kochten bij hun lokale boer. Het dier, dat een leven lang had gegraasd in de wei, werd zorgvuldig uitgekozen en op zijn geheel verdeeld over alle gezinnen. De boer kreeg een eerlijke prijs voor zijn koe en er ging niets verloren.”

Puur en duurzaam

”Die aanpak blijven wij hanteren. Ons onlineplatform brengt mensen bijeen die samen kiezen voor dieren van lokale boeren. Een schoolvoorbeeld van de korte keten die het al jaren bijzonder goed doet. We blijven benadrukken waar we echt voor staan: respect voor dieren, geen verspilling, een eerlijke prijs voor onze boeren en het betere stukje vlees. We bieden pure producten op een zo duurzaam mogelijke manier aan.

Kop tot staart

“We werken volgens het van kop tot staart-principe waarbij niets verloren gaat. Bij Couvert zweren we bij transparantie. Je kan kennis maken met de boeren met wie we samen werken. Enwie dat wil, kan zelfs de dieren een bezoekje brengen. Telkens als een dier volledig verkocht is, wordt het naar onze vaste slachtplaats gebracht, waar het nog rustig de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving. Vervolgens wordt het stressloos en pijnloos geslacht. Het vlees wordt gerijpt en artisanaal versneden door onze trouwe slager.Hij voorzietde pakketten van een briefje met alle gegevens zodat jij perfect weet wat je eet.”

“Ons systeem steekt glashelder in elkaar. Onze klanten bestellen via onze website pakketten en weten wat ze effectief krijgen”

“Couvert.be is een kwaliteitslabel. Onzedieren krijgen tijd om te grazen en hetvlees is onbehandeld en puur van smaak.Onze pakketten worden verdeeld,meteen vacuüm verpakt en met een gekoeld transportbijelkebesteller afgeleverd. Het is niet enkel een efficiënte manier van leveren, het zorgt er ook voor dat de smaak perfect bewaard blijft. Van smaak en textuur gaat bij het invriezen bovendien helemaal niks verloren. Het vlees bevat geen additieven of toegevoegd water. Laat onze pakketten rustig ontdooien bij kamertemperatuur of leg heteen uurtje in de verpakking in lauw water en dan is het genieten van de pure smaak van nostalgisch vlees…”

Visvangst

“Couvert.be is ondertussen al veel meer dan Deel een koe. Het schaap, het varken, de kip, combipakketten en vis kwamen er bij in het aanbod. Deel een visvangst is eigenlijk een uit de hand gelopen 1 aprilmop. Twee jaar geleden lanceerden we op de website dat we voortaan ook vis gingen aanbieden. We kregen zo’n positieve respons dat we er effectief mee van start zijn gegaan. Daarvoor werken we samen met de mensen van de Flamingo Z548, de vissersboot die vanuit Zeebrugge uitvaart en in de Noordzee op zoek gaat naar lekkere verse vis van de allerbeste kwaliteit. De vis die op dinsdag nog in zee zwom, zit via ons systeem al op vrijdag in de diepvries van de klant. Verser kan niet.”

“Ons systeem steekt glashelder in elkaar. Onze klanten bestellen via onze website pakketten van 5 of 10 kg en weten wat ze effectief krijgen. Wie denkt dat we door onze aanpak geen concurrentiële prijzen kunnen hanteren, heeft het helemaal verkeerd voor. Wij zijn zeker niet duurder dan de slager en de supermarkt en kunnen daarenboven een nog betere kwaliteit aanbieden. Wij slachten 3 tot 4 koeien per week. We hebben een breed palet aan klanten dat verder in de lift zit. We leveren in heel België en 10 procent van onze omzet gaat momenteel al naar Nederland.”

Info:http://www.couvert.be

The post “Ons vlees loopt nog in de weide”: Couvert.be voorziet natuurlijke producten van lokale helden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »