Minister Demir (N-VA) haalt uit naar Groen-parlementslid dat zegt dat ze met verkeerde been uit bed gestapt is: “Ja, altijd als ik u zie”

Vlaams minister van Omgeving en Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevig uitgehaald naar Groen-parlementslid Mieke Schauvliege. Dat gebeurde tijdens een debat over PFAS. Demir was duidelijk niet opgezet met de vragen die ze voorgeschoteld kreeg. Toen Schauvliege suggereerde dat ze met het verkeerde been uit bed gestapt leek te zijn, kreeg ze de wind van voren: “Altijd als ik u zie”, beet de minister haar verschillende keren toe. 

Meer krantenkoppen in België

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

EU-top zet licht op groen voor Europese topjobs: Von der Leyen nu ook officieel voorgedragen als nieuwe commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is voorgedragen om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. Er was al eerder deze week een politiek akkoord over, maar nu heeft ook de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders het licht op groen gezet. Al moet ze ook nog steun vinden in het Europees Parlement. Tegelijk is de Portugees Antonio Costa

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

“Max, ik ben gewoon de Max”: Jacques Vermeire wekt Max na 30 jaar eenmalig tot leven op het ‘Tien-om-te-Zien’-podium in Westende

Het mooie weer (eindelijk!) doet uitkijken naar een zwoele zomer. En waar breng je de zomer in België beter door dan aan onze kust? Naast het geluid van de rollende golven, nieuwsgierige meeuwen en de verleidelijke lokroep van strandverkopers die ijsjes verkopen, weerklinkt er van 15 tot 25 juli ook muziek in Westende.
The post “Max, ik ben gewoon

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Celstraf en boete voor geladen wapen naast bed: “In een huis waar een 3-jarig zoontje rondloopt”

Bij een huiszoeking in het kader van een hormonendossier vonden speurders bij een 30-jarige man uit Harelbeke twee wapens en 154 hagelpatronen. Eén wapen bleek geladen en stond naast het bed. “Levensgevaarlijk”, vond de openbare aanklager. Het leverde de man een effectieve celstraf van 4 maanden en een boete van 1.600 euro op.
The post Celstraf en boete voor

Lees meer »

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »