Lokale bakker verrast personeel spoeddienst AZ Oostende met ontbijt: “Als dank voor de goede zorgen aan mijn vader”

De dokters en verpleegkundigen van de spoedafdeling van AZ Oostende kregen maandagmorgen leuk bezoek. Lokale bakker Steve Desmedt kwam er langs met een ontbijt. De reden? De goede zorgen voor zijn vader afgelopen zaterdag. “De mensen van de spoedgevallen worden nog te vaak vergeten, maar ook zij redden levens”, zegt Steve.

Steve stapte maandagmorgen de spoedgevallendienst binnen van AZ Oostende. De dokters en de verpleegkundigen van dienst waren dan ook verrast toen de lokale bakker hen trakteerde op een heerlijk ontbijt.

“Mijn vader – de stichter van bakkerij Desmedt – werd zaterdag naar de dienst spoedgevallen gebracht”, vertelt Steve. “Daar werd hij zo goed ontvangen door de mensen, dat ik besloten heb om iets terug te doen.”

Niet zomaar

Dat ‘iets’ terugdoen doet Steve echter niet zomaar. “Ik zag laatst in een televisieprogramma iemand zeggen dat ze nogal vaak vergeten worden op de spoedgevallendiensten”, vervolgt de bakker. “Op de afdelingen van een ziekenhuis ligt dat anders. Het personeel wordt al eens iets gegeven in de vorm van pralines of bloemen bij het ontslag van de patiënt. Op de spoedgevallendiensten gaat dat anders. Daar kom je binnen, waarna je doorverwezen wordt naar een kamer of naar huis.”

Net dat is de reden waarom Steve de spoedgevallendienst ging verrassen. “Mijn vader is daar bijzonder goed ontvangen. Die mensen verdienen een pluim. Ook zij redden levens hé, soms nog meer dan andere afdelingen. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ze in de bloemetjes worden gezet. Ze waren ook heel dankbaar. Dit was mijn manier om hen te bedanken”, besluit Steve.

The post Lokale bakker verrast personeel spoeddienst AZ Oostende met ontbijt: “Als dank voor de goede zorgen aan mijn vader” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep bij het Israëlische consulaat in München: schutter eerder al in het vizier voor radicalisering

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige Oostenrijker een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. De schutter was eerder al op de radar van de Oostenrijkse ordediensten

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »