Inbrekers beroven Oeselgemse vrouw (80), maar worden geklist na wilde achtervolging: parket eist tot twintig maanden cel

Vier Servische mannen staan voor de Brugse rechtbank terecht voor een drieste inbraak bij een 80-jarige vrouw in Oeselgem. Op klaarlichte dag gingen ze met haar geld en juwelen aan de haal, maar dat was buiten een alerte buurvrouw gerekend.

Op 5 oktober vorig jaar drongen inbrekers de woning van een 80-jarige vrouw in Oeselgem binnen via de achterdeur. Ze maakten een aanzienlijke som geld en een partij juwelen buit en gingen er vandoor in een BMW met Franse nummerplaten. Maar een alerte buurvrouw had intussen de politie verwittigd en die ging de daders achterna. Na een wilde achtervolging kwam de vluchtwagen in een Ardooise gracht tot stilstand.

Vijf inzittenden werden ingerekend. “Een van hen werd opnieuw gelost omdat er twijfel was over zijn meerderjarigheid”, verduidelijkte de procureur. “Naast een deel van de buit werden in de wagen ook inbrekersmateriaal, walkietalkies en valse nummerplaten aangetroffen. Volgens de getuige hield de bestuurder met een walkietalkie contact met zijn kompanen in de woning. Dit wijst duidelijk op een georganiseerde bende.”

Ook inbraak in Mesen

Bestuurder Goran B. (46) kon ook nog gelinkt worden aan een inbraak in Mesen in de nacht van 1 op 2 oktober 2023. Naar eigen zeggen waren ook de anderen bij die feiten betrokken, maar het onderzoek leverde daar onvoldoende bewijs voor op. Voor B. vroeg de procureur twintig maanden cel. Advocaat Stijn Leliaert vroeg een straf met uitstel. “Mijn cliënt legde als enige volledige bekentenissen af en zit al zes maanden in voorhechtenis”, pleitte hij.

Armando D. (19), Davide D. (19) en Haso H. (34) kijken aan tegen vijftien maanden cel. Ook zij zitten intussen zes maanden in voorhechtenis. De uitspraak volgt op 23 april. (AFr)

The post Inbrekers beroven Oeselgemse vrouw (80), maar worden geklist na wilde achtervolging: parket eist tot twintig maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap”

De passie voor het koken bracht Melanie De Coninck en Griet Opsommer samen. Het resulteerde in een foodtruck en een zomerbar die deze zomer de deuren opent in de Kruisbierboomstraat 9 in Beselare, vanaf vrijdag 5 juli.
The post De Madams openen hun gezellige tuinbar in Beselare: “Genieten in mooie omgeving, met leuk gezelschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »