Geen kandidaat om EK24 fandorp voor de Rode Duivels te organiseren op ‘t Zand in Brugge

Er heeft zich geen kandidaat aangeboden om een fandorp voor het EK voetbal 2024 op ‘t Zand in Brugge op touw te zetten.

Tot 25 maart hadden eventuele kandidaten de kans om een voorstel van concessievergoeding in te dienen. De Stad zocht een evenementenbureau dat wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm op ‘t Zand zou uitgezonden. Het stadsbestuur voorzag in de inrichting van een ‘Fan-village’ op Brugges grootste plein. Voor andere ‘supportersdorpen’ in de Brugse binnenstad zal er geen toelating worden gegeven.

Subsidie

De Stad Brugge kreeg geen enkele ernstige kandidatuur binnen. Zelfs Ultim Events, dat voor het EK 2020 de organisatie toebedeeld kreeg – een evenement dat wegens corona uitgesteld werd – bleek niet geïnteresseerd. Burgemeester Dirk De fauw werd wel door een persoon gecontacteerd, die aan de Stad zelf 16.000 euro subsidie vroeg voor het inrichten van het fandorp. Dat voorstel werd weggewuifd.

Er zijn wel nog opportuniteiten voor meerdere kleinschalige initiatieven in de Brugse deelgemeenten. Burgemeester Dirk De fauw is verbaasd over het feit dat er weinig animo is rond het EK 24. Eerdere fandorpen bleken voor de organisatoren wegens het grote drankverbruik winstgevend.

The post Geen kandidaat om EK24 fandorp voor de Rode Duivels te organiseren op ‘t Zand in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »