Drie Nieuwe moni’s voor speelpleinwerking in Stavele: “Het geld maakt me niet zoveel uit”

Omdat er vorig jaar weinig moni’s beschikbaar waren, was het even spannend of de speelpleinwerking in de paasvakantie wel integraal zou kunnen doorgaan. Gelukkig zijn er inmiddels enkele nieuwe en enthousiaste moni’s opgestaan.

Het was wijlen Wilfried Laureys die in 1993 in Stavele een speelpleinwerking oprichtte, die intussen een echte succesformule is gebleken. In april 2018 werd in aanwezigheid van minister Sven Gatz de 25ste verjaardag van De Wip gevierd en kort nadien besliste het bestuur om voortaan de hele zomervakantie open te zijn. Sinds 2019 is er ook in de paasvakantie speelpleinwerking. Onder impuls van diensthoofd Meloika Verweirder nam Alveringem ondertussen de organisatie over van enkele ouders die vele jaren het bestuur vormden. De speelpleinwerking is vandaag dus zowel in Alveringem als in Stavele een gemeentelijke organisatie.

Vertrouwd

De organisatie kan deze paasvakantie opnieuw op de vertrouwde gezichten van onder meer Saar Catrycke (19) en Grace Vanassche (21) rekenen, maar omdat moni’s vaak vertrekken zodra ze beginnen werken, is het essentieel dat er ook steeds nieuwe jongeren bijkomen. In Stavele kunnen ze sinds kort alvast rekenen op moni’s Isabeau Decroos uit Leisele, Alizeé Waeselynck uit Stavele en Jilke Decroos uit Beveren-aan-de-IJzer.

“Ik heb zeker een band met de speelpleinwerking in Stavele”, vertelt Alizée Waeselynck (15). Alizée is de dochter van Darline Van Den Burie uit Stavele en Gaylord Waeselynck uit Adinkerke. “Als kind ging ik elke zomervakantie naar het speelplein in de IJzerstraat. Ik vond alle moni’s lief, maar omdat hij altijd spannende kampen met me maakte, was Arne Ducorney mijn absolute favoriet. Ik was dus zeer verdrietig toen ik op mijn twaalfde niet meer mocht gaan. Omdat ik er zelf zo graag vertoefde, heb ik altijd geweten dat ik moni wilde zijn. Ik had er zelf een heel leuke tijd en wil dat nu ook voor andere kinderen helpen waarmaken. In de krokusvakantie volgde ik de verplichte cursus en tijdens de paasvakantie zal ik twee weken stage lopen om dan in de zomervakantie als jobstudent te kunnen werken. Hoeveel ik verdien, maakt me eigenlijk niet uit. Ik doe het voor mijn plezier en dat van de kinderen”, glimlacht Alizeé.

Gediplomeerd

Ook Jilke Decroos (16) is nieuw in Stavele. Zij is de dochter van Kristof en Tania Inion en is al gediplomeerd moni.

“Ik heb zelf gesolliciteerd”, vertelt Jilke. “De tweede week van de paasvakantie zal ik op het speelplein staan. Ik zou graag wat centjes verdienen en de job van moni ligt mij. Ik heb zelfs al enige ervaring, want vorige zomer ben ik op kamp geweest met kinderen en jongeren met een beperking en in de zomervakantie zal ik ook twee kampen van Kazou als moni begeleiden. Ik studeer humane wetenschappen en werk graag met kinderen. Als kleuter ben ik zelf ook naar de speelpleinwerking in Stavele geweest. Dat is lang geleden, maar ik herinner me nog de moni’s Celine, Hanne en Lucie.”

Creatief

Isabeau Decroos (15) uit de Beverenstraat in Leisele zal er in de tweede week van de paasvakantie ook bij zijn. Isabeau is de dochter van Pieter Decroos en Barbara De Moor en haar hobby’s zijn paardrijden, toneel en gitaarspelen. “Ik heb me zelf aangeboden voor de tweede week van de vakantie”, vertelt ze. “Vorig jaar stond ik in de zomervakantie al twee weken op het speelplein in Stavele. Het was mijn allereerste vakantiejob, maar het is zeer goed meegevallen. Ik vind het zalig om met de fiets naar mijn bijbaantje te kunnen gaan. Mijn jongste broer gaat graag naar het speelplein en dus kunnen we ook gezellig samen gaan. In de herfstvakantie heb ik mijn opleiding gevolgd. Ik heb er veel geleerd en nu heb ik goesting om dat alles in de praktijk te brengen. Ik werk graag met kindjes en vind mezelf creatief en sociaal. De eerste week van de paasvakantie ga ik relaxen, maar ik kijk ook uit naar de speelpleinwerking in de tweede week”, glundert Isabeau.

The post Drie Nieuwe moni’s voor speelpleinwerking in Stavele: “Het geld maakt me niet zoveel uit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen

Op de gemeenteraadszitting van maandag 24 juni werd er een nieuwe algemeen directeur aangesteld. De 51-jarige Heidi Malengier zal vanaf 1 oktober aan haar nieuwe job beginnen. Nu is ze nog directeur van de groendienst bij de Provincie West-Vlaanderen.
The post Heidi Malengier (51) is nieuwe algemeen directeur van Mesen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »