Damesvolley Waregem met drie jeugdploegen in West-Vlaamse bekerfinale: “Van twee titels mogen we zeker dromen, een derde zou mooie surplus zijn”

Zaterdag staan met de U11, U13 en U15 maar liefst drie jeugdploegen van Damesvolley Waregem in de West-Vlaamse bekerfinale in Roeselare. Een unicum in de al rijkgevulde geschiedenis van de club.

Om klokslag 10.30 uur bijten de U11 van coach Helena Chanterie de spits af. De ploeg bestaand uit Tiele Deleersnijder, Estelle Lefevre, Elise Geerts, Axelle Van Poucke, Lotte Van Hove en Noémi Van Quickelberghe gaat voor een derde zege op rij in deze leeftijdscategorie. Een van deze talentvolle meisjes is Estelle.

“Voor mij is dit de tweede bekerfinale op rij”, vertelt de 10-jarige Vichtse trots. “Op weg naar de finale schakelden we achtereenvolgens Poperinge, Vkt Torhout en Hermes Oostende uit. In de finale kruisen we de degens met Bevo Beobank Roeselare. We kennen onze tegenstander goed. Als we allemaal top zijn, moeten we de beker kunnen pakken. Mijn sterke punt is mijn aanval. Mijn passen moeten dan weer beter, maar ik werk eraan.”

Derde zege

Ook coach Helena is hoopvol voor een goede afloop. “Als we allemaal goed zijn, moet een derde zege op rij met de U11 zeker tot onze mogelijkheden behoren”, is de 26-jarige Deerlijkse overtuigd. “Deze meisjes hebben stuk voor stuk hun kwaliteiten die elkaar goed aanvullen. Deze ploeg hangt heel goed aan elkaar, wat toch een grote troef is.”

Ook de U13 van coach Irene Chanterie en assistent-coach Helena Chanterie mag hardop dromen van de winst. “Yuna Desmet, Linde Remmey, Anna Renier, Iona Ide, Anouck Delorge en Fran Van Hove schakelden achtereenvolgens De Haan, Vlamvo Vlamertinge en Langemark uit. Ook in deze finale is thuisploeg Bevo Beobank Roeselare de tegenstander van dienst.

“Voor mij is dit de tweede bekerfinale”, zegt de 12-jarige Fran Van Hove, al aan haar achtste jaar bij Damesvolley Waregem toe. “Mijn eerste was bij de U11. Een tweede beker op rij winnen zou heel mooi zijn. Ik schat onze kansen eigenlijk redelijk hoog in. Ook in de Champions League doen we het voortreffelijk met een eerste plaats. Bevo staat momenteel vierde. Bij mijn competitieploeg, de U15A, staan we tweede achter het ongenaakbare Vlamvo Vlamertinge. Daar is Laurence Warlop onze coach. Net als bij Estelle is aanvallen mijn sterkste troef.”

Technisch sterk

“Dit team speelt al heel lang samen”, gaat Helena voort. “Ze zijn heel goed op elkaar ingespeeld, wat toch hun sterkte is. Ze zijn technisch goed onderlegd, wat al resulteerde in onder andere een Belgische titel.”

De meisjes U15 van coach Laurence Warlop en assistent-coach Irene Chanterie kruisen ten slotte de degens met Vlamvo Vlamertinge. Riet Deknudt, Febe Cumptich, Anou Vanassche, Catho Ide, Louise Roels, Linde Remmery, Fran Van Hove, Pauline Raes en Fraukje Carlier vatten hun finale als underdog aan. “Voor mij is dit de derde finale, maar ik won er nog nooit eentje”, opent de Waregemse Anou Vanassche. “Maar zoals altijd gaan we ervoor. Vlamertinge is megasterk, maar toch beginnen we aan de wedstrijd met gelijke kansen.”

Toffe bende

“Ik begon pas met volleybal vier jaar geleden door mijn nicht Felice Vanassche die bij Oudergem in Liga A speelde”, zegt de 14-jarige studente Grieks-Latijn. “Mijn vaste ploeg is de U17A waar Tony Jacquemyn onze coach is. Van hem krijgen we heel veel tips. Ook daar is Vlamvo Vlamertinge heer en meester. Tegen de andere ploegen halen we wel de bovenhand. We zijn heel goed op elkaar ingespeeld met deze toffe bende. “Iedere wedstrijd moet gespeeld worden”, merkt Helena op. “We moeten ambitieus zijn en iedere kans grijpen. We weten wel dat het moeilijk zal worden maar we gaan ervoor.”

“Van twee titels mogen we zeker dromen, een derde zou een mooie surplus zijn. Maar zilver is ook al supermooi. Er staan ons nog spannende en intensieve weken te wachten. De Champions League, het Vlaams kampioenschap en het Belgisch kampioenschap doen ons daar reikhalzend naar uitkijken. Maar eerst zaterdag in Schiervelde proberen een goede prestatie neer te zetten”, aldus Helena.

Zaterdag 30 maart om 10.30 uur: Damesvolley Waregem U11 Bevo Beobank Roeselare zaterdag 30 maart om 13.30 uur: Damesvolley Waregem U13 – Bevo Beobank Roeselare en zaterdag 30 maart om 15.30 uur: Damesvolley Waregem U15 – Vlamvo Vlamertinge.

The post Damesvolley Waregem met drie jeugdploegen in West-Vlaamse bekerfinale: “Van twee titels mogen we zeker dromen, een derde zou mooie surplus zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alleen boete van 1.064 euro is zijn deel, maar bijna was Ben O’Connor zijn leiderstrui in Vuelta erg bizar kwijt

Oef. Want bijna was Ben O’Connor zijn rode trui in de Vuelta op wel erg onwaarschijnlijke wijze kwijtgespeeld. De Australiër werd na afloop van de zestiende rit naar de mythische Lagos de Covadonga op het podium verwacht om zijn leiderstrui op te halen, maar was daar niet te zien. O’Connor en Decathlon AG2R dachten immers dat dit moment elders plaatsvond,

Lees meer »

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Honderden leerlingen krijgen plots mail dat ze deze week niet meer naar school hoeven wegens “praktisch probleem”

Voor leerlingen van de tweede en derde graad van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) gaat de eerste schoolweek de mist in. Zij kregen woensdagnacht een mail dat er donderdag en vrijdag geen les zou zijn, omdat de lessenroosters niet klaar zijn. “Interne conflicten tussen leerkrachten en directie worden uitgevochten op de rug van onze kinderen”, klinkt het bij verongelijkte ouders.

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geheim plan voor terugkeer naar Verenigd Koninkrijk”: oude vrienden krijgen verrassende berichten van prins Harry

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »