Daisy De Loof uit Gits doet gooi naar titel van ‘Homo Universalis’

Vanaf zaterdag 30 maart strijden opnieuw honderd kandidaten tegen elkaar in het VRT-programma ‘Homo Universalis’. Daisy De Loof (50) uit Gits is een van de deelnemers die een gooi doet naar de eindzege.

De komende tien weken kan je opnieuw volgen wie de meest uiteenlopende spelletjes overleeft en zich uiteindelijk mag kronen tot de nieuwe Homo Universalis. Elk jaar gaan honderd kandidaten met elkaar de strijd aan. Onder hen ook telkens tal van West-Vlamingen. Dit jaar telt onze provincie zo’n zeventien kandidaten. Waaronder ook Daisy De Loof uit Gits, die eens iets zots wou doen op haar vijftigste.

“Eerst heb ik een halve marathon gelopen, maar ik wou nog iets meer. Dus schreef ik me in voor Homo Universalis”, doet Daisy haar verhaal. “Ik maakte een video waarin ik mezelf voorstelde en waarin ik uitlegde waarom ik wou deelnemen. Zo’n drie weken later kreeg ik al telefoon voor een videogesprek. Kort daarna kreeg ik dan te horen dat ik geselecteerd was.”

Vertrouwensbeestje

In het dagelijkse leven runt Daisy samen met haar man het fitnesscentrum Moovers in Roeselare en in Gits. De 50-jarige gezondheidscoach had dan ook geen schrik van de sportieve proeven. “Ik was meer op mijn ongemak voor de denkproeven. Dat ligt iets meer uit mijn comfortzone, maar dat was ook wel een reden waarom ik hieraan wou deelnemen. Van nature ben ik nogal een vertrouwensbeestje. Thuis vraag ik vaak bevestiging aan mijn man, maar daar moest ik alles zelf doen en zelf beslissen. Ik heb er veel uit geleerd.”

Daisy kijkt alvast ook tevreden terug op haar deelname. “Ik kan uiteraard nog niets verklappen, maar het was een ervaring voor het leven. Het is ook een heel toffe groep. Ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen.”

Spanning komt terug

Zaterdag is er dan de eerste aflevering en dat zorgt bij Daisy opnieuw voor een spannend gevoel. “Het is vreemd, maar het is precies of datzelfde gevoel van spanning er opnieuw is. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de reacties”, besluit Daisy, die nog tot zaterdag op reis is, maar ‘s avonds wel thuis samen met haar man, dochter en haar vriend zal kijken naar de eerste aflevering. (MB)

‘Homo Universalis’: vanaf 30 maart elke zaterdag om 20.50 uur op VRT 1 en VRT MAX.

The post Daisy De Loof uit Gits doet gooi naar titel van ‘Homo Universalis’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Een van hen lijkt zelfs een jonge, viriele versie van Biden: twee gouverneurs zouden weleens nieuwe presidentskandidaat kunnen worden

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Studie: luchtvervuiling oorzaak 7 procent doden in Indiase steden

Ruim 7 procent van alle sterfgevallen in tien van de grootste steden van India houdt verband met luchtvervuiling. De situatie is het ernstigst in hoofdstad New Delhi. Dat blijkt uit onderzoek van een door India geleid team wetenschappers. Zij roepen op tot actie om tienduizenden levens per jaar te redden.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »