Brandweer rukt uit voor brandende zekeringskast in woning

De brandweer rukte dinsdag rond 11.30 uur uit na een melding van een woningbrand in Sint-Idesbald bij Koksijde. Uiteindelijk bleek een zekeringskast er in brand te staan.

De oproep bij de hulpdiensten liep rond 11.30 uur binnen. Schilders die aan het werk waren in een woning in de Willem Elsschotlaan hadden een brandgeur waargenomen. Ze verwittigden daarop onmiddellijk de hulpdiensten waarna de politie en brandweer ter plaatse snelden. Brandweerlieden en materiaal van posten Koksijde/Oostduinkerke en De Panne kwamen langs.

“In het huis bleken enkele zekeringen gesmolten te zijn en was er brand ontstaan in de zekeringskast”, zegt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek. “De elektriciteit werd uitgezet en daarmee verdween de brand ook. Het vuur heeft zich niet verder gezet. Er werd nog een verdere controle uitgevoerd maar alles was veilig.”

Vermoedelijk ontstond er een probleem aan de elektriciteit en kon er tijdig ingegrepen worden. Er moet nu herstellingswerken uitgevoerd worden. (JH)

The post Brandweer rukt uit voor brandende zekeringskast in woning is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deliveroo levert nu ook dierenvoeding

De koerierdienst Deliveroo levert nu ook dierenvoeding op sommige plaatsen in ons land. Het heeft hiervoor een exclusief partnerschap afgesloten met de keten Tom&Co, zo staat dinsdag in een persbericht.

Lees meer »

Hoe 25-jarige gevangene zijn maatschappelijk assistente kon verkrachten. “Hij sloeg toe toen ze rechtstond om een tolk te halen”

Hoe is het mogelijk dat een gedetineerde bínnen de muren van de gevangenis een maatschappelijk assistente kan verkrachten? En dat het een dikke minuut duurt voor cipiers te hulp schieten? Eerst en vooral omdat de alarmknop aan de muur niet aangesloten bleek. Ten tweede, omdat het mobiele alarm aan haar walkietalkie een verkeerde locatie gaf. Reconstructie van opnieuw een zwaar

Lees meer »

Directrice Antwerpse gevangenis boos en ontgoocheld na verkrachting hulpverlener: “Beu dat het altijd onze schuld is”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. Het is het tweede zware incident in de Antwerpse gevangenis dit jaar. Gevangenisdirectrice An Janssens is kwaad. Op de gedetineerde, maar ook op het systeem. “Mensen vragen zich af wat dat nu allemaal is, daar in de gevangenis van

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe van Ivo Pauwels tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast. Ik

Lees meer »