Begrotingstekort loopt bij ongewijzigd beleid op tot 44,8 miljard euro in 2029: “Belangrijke waarschuwing”

Bij ongewijzigd beleid loopt het begrotingstekort tegen 2029 op tot 44,8 miljard euro, of 6,3 procent van het bruto binnenlands product. Dat staat in een rapport van het Monitoringcomité. Staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open VLD) spreekt van “een belangrijke waarschuwing”.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede

Op zondag 15 september organiseert de brandweerpost van Hooglede hun jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar pakken ze het speciaal aan, want tijdens die opendeur organiseren zij ook de eerste editie van het West-Vlaams kampioenschap kratstapelen voor West-Vlaamse brandweerlieden en Hoogleedse verenigingen.
The post Kratstapelen tijdens opendeur brandweer Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu de fiscus 1,5 miljard euro eist van Nike: “Straks zelfde controle-oefening bij IKEA? Dat is heel goed mogelijk”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Dieven aan de haal met 5 meter hoog opblaasbierblik van Average Rob na BK Beerpong: “24 uur de tijd om het anoniem terug te brengen”

Zaterdag vond in het Lichtervelde het BK Beerpong plaats. Deze editie was een groot succes, ware het niet dat tijdens het evenement het grote opblaasbierblik van ‘Tout Bien’, het eigen bier van influencer Average Rob gestolen werd. “Het moet een doordachte operatie geweest zijn, waarbij enkele flauwe grapjassen de elektriciteit afkoppelden, de touwen en spanbandjes van het opblaasblik losmaakten, die

Lees meer »

Vlaams formateur Diependaele (N-VA) wil morgen samenzitten met CD&V en Vooruit

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) heeft de drie partijen die onderhandelen over een Vlaamse regering (N-VA, Vooruit en CD&V) donderdag uitgenodigd voor een overleg in de centrale werkgroep, met de drie partijen samen dus. CD&V en Vooruit hebben telefonisch ook aangegeven dat ze daartoe bereid zijn. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »