Zomerhit keert terug met Siska Schoeters en Niels Destadsbader, maar telt de helft minder shows

Het belooft opnieuw een muzikale zomer te worden. Zomerhit is namelijk terug van weggeweest. In juli en augustus slaan VRT 1 en Radio2 opnieuw de handen in elkaar en zullen er opnieuw twintig artiesten strijden om de felbegeerde trofee. Siska Schoeters en Niels Destadsbader zijn, net zoals vorig jaar, de presentatoren van dienst. Ook Zita Wauters is opnieuw van de partij. 

Meer krantenkoppen in België

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Luc en Taleen klinken op goud

Luc Grillet werd geboren in Menen in 1947. Zijn toekomstige, Taleen Bostoen, werd geboren in Kortrijk in 1952. De liefdeskriebels groeiden nadat ze elkaar ontmoetten in de taverne in Kortrijk, waar Taleen een vakantiejob deed. En zo stapten ze 50 jaar geleden in het huwelijksbootje in de Kortrijkse deelgemeente Bissegem. Ze kregen twee zonen, Luc
The post Luc en

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Aaron en Orily vieren tien jaar Pizza Borsalino tijdens Tinekesfeesten: “Ze verklaarden ons gek… maar we blijven groeien”

Pizzeria Borsalino in Heule bestaat tien jaar. Dit willen de uitbaters Aaron Santy (33) en Orily Neve (29) op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vieren met twee dagen feest op de Tinekesfeesten. Waarom nu? “Toen we onze zaak openden tijdens de Tinekesfeesten, verklaarden ze ons gek. Tien jaar later zijn we nog bezig en groeit onze zaak gestaag”, zegt

Lees meer »

Ketelhuis wordt buurtcentrum met sociale kruidenier

Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd om het ketelhuis van de voormalige Wolspinnerij langs de Statiestraat om te vormen tot een buurtcentrum met een sociale kruidenier. De site van de textielfabriek is al enige tijd afgebroken en wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Enkele kenmerkende elementen van het industriële erfgoed zijn echter bewaard en worden
The post Ketelhuis wordt

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »