“We krijgen heel veel liefde van onze zeven kinderen”: Kevin en Nena uit Diksmuide duiken op in nieuw VTM-programma ‘Families XXL’

In het nieuwe tv-programma ‘Families XXL’ toont Stephanie Planckaert het dagelijkse leven van grote gezinnen. Zo ook dat van Kevin Verlinde en Nena Mathys en hun kroost. “Wij hebben hele lieve kindjes die de harten van alle kijkers zullen doen smelten.”

Dat Kevin Verlinde (32) en Nena Mathys (32) een groot gezin hebben, was geen bewuste keuze, want zes van de zeven zwangerschappen waren ongepland. Opmerkelijk trouwens: Nena stamt ook uit een groot gezin met zes kinderen, maar Kevin is enig kind. Zij zijn nu tien jaar getrouwd, nadat ze elkaar twaalf jaar geleden leerden kennen.

“Ik verkocht mijn brommer op een tweedehandssite en Kevin had op dat zoekertje gereageerd. Maar ook na de verkoop zijn we blijven sms’en en afspreken”, lacht Nena. “Twee maanden later trok ik al bij hem in en al gauw hadden we het over kinderen. Zo spraken we af dat wij geen eventuele zwangerschap zouden afbreken als er daar geen medische, financiële of praktische redenen toe zijn. Ondertussen zijn we dus gezegend met zeven kindjes: Esmée (11), Noä (10), Elien (8), Gunther (6), Wout (4), Camille (2) en de 11 maanden oude Yarne.”

Heel fier

De opnames voor ‘Families XXL’ vonden plaats toen Nena nog met een bolle buik rondliep. “Op Facebook werd ik door een andere mama getagd in een oproep naar gezinnen met meer dan vijf kinderen. Samen met onze oudste meisjes was ik al gauw gewonnen voor het idee om op tv te komen, want ik ben heel fier op mijn gezin. Deze unieke kans wilden wij dan ook zeker niet aan ons voorbij laten gaan”, vertelt Nena.

“Kevin was eerder weigerachtig, maar na een verkennend gesprek met de tv-makers raakte ook hij overtuigd. We hebben uiteindelijk niks te verbergen en we wilden graag aan de buitenwereld tonen hoe het er bij ons echt aan toe gaat. Daar krijgen we immers wel eens opmerkingen over, alsof het hier een zottekot vol ongemanierde kinderen zou zijn. Integendeel: ze zijn heel respect- en liefdevol en zullen alle kijkers charmeren!”

“We wilden tonen hoe het er bij ons echt aan toe gaat”

Ook het feit dat Stephanie Planckaert het nieuwe programma presenteert, gaf hen een duwtje in de rug. “Ik ben een grote fan van ‘De Planckaerts’ op tv, dus ik keek er echt naar uit om Stephanie te ontmoeten”, zegt Nena. “Ik was best wel zenuwachtig, maar al gauw bleek dat zij een hele lieve, zorgzame mama is. Ook wanneer de camera’s niet draaiden, was ze heel sympathiek en stak ze graag een handje toe in het huishouden. Ze hielp zelfs mee met de baksters voor Gunther en Yarne, die leiden aan de immuunziekte PID. Stephanie is een echte familiemens en zij is dan ook de geknipte vrouw voor dit programma!”

En de geknipte man, dat is Kevin. Ondertussen is hij immers gesteriliseerd. “We zijn blij met onze grote kroost omdat we heel veel liefde van hen krijgen, maar zeven is genoeg. Tenslotte moeten we elke dag weer alles geregeld krijgen. Ik werk fulltime als lasser en heb nog een bijberoep en Nena werkt parttime als poetshulp. Zij neemt praktisch het volledige huishouden op zich, maar ik ga wel dikwijls mee shoppen of op uitstapjes. Ook op feestjes ben ik er altijd graag bij”, zegt hij.

Eerste aflevering

In GBS De Linde in Zarren, waar nu zes van de zeven kinderen school lopen, zijn ze alvast benieuwd naar de eerste aflevering die zaterdag op tv te zien is. “Ook wij hebben nog geen beelden gezien, maar de avond voorheen is er al een avant-première voor de zes gezinnen die aan het programma deelnamen. We kijken er al alvast naar uit om die andere ouders te ontmoeten en hun verhaal te horen”, zegt Kevin.

“Reacties zullen er sowieso volgen, maar die krijgen we nu ook al en die kunnen we naast ons neerleggen. We hopen gewoon dat mensen wat begripvoller zijn wanneer wij eens ergens te laat komen of een afspraak moeten afzeggen als er iemand ziek is”, klinkt het nog.

‘Families XXL’ is vanaf zaterdag 30 maart elke zaterdag om 20.25 uur te zien op VTM.

The post “We krijgen heel veel liefde van onze zeven kinderen”: Kevin en Nena uit Diksmuide duiken op in nieuw VTM-programma ‘Families XXL’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

‘Familiedag’ achter de schermen van de eedaflegging: knuffelen met papa, Fifa spelen en nog snel de baby eten geven

Ze waren er op hun Paasbest bij, maar de meeste Vlaamse volksvertegenwoordigers – en hun trotse gevolg – hebben gisteren toch vooral moeten doen wat ze in het parlement helaas nog vaak zullen moeten doen: wachten. En dus had de eedaflegging meer weg van een familiedag: met opa Jo, fruitpap, fifa-spelletjes, een knuffelzachte papa zonder snor en een nieuwe handtas

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »