Vader van clubicoon KSV Diksmuide sterft na kampioenenviering, club in shock: “We leven heel erg mee met de familie”

“We zijn in enkele uren van de hemel naar de hel gegaan.” Voetbalclub KSV Diksmuide is in rouw nadat zondagochtend het lichaam van een 56-jarige man werd teruggevonden in een gracht vlak bij het sportcomplex. Dat gebeurde enkele uren na het einde van de kampioenenviering van de club. Het was de zoon van het slachtoffer die de tragische ontdekking deed. “Hij is een clubicoon. We gaan er alles aan doen om hem te ondersteunen”, zegt Claude Vindevogel. Ook Karl Vannieuwkerke, vicevoorzitter van KSV, betuigde zijn steun tijdens de uitzending van Gent-Wevelgem.

Het moest een hoogdag worden voor KSV Diksmuide en dat werd het ook. Voor het eerst in twaalf jaar promoveerde de West-Vlaamse voetbalclub van het provinciale naar nationale niveau – zeg maar de derde klasse van het voetbal. De 2-0 winst tegen Ardooie zaterdagavond zorgde voor een vreugde-uitbarsting bij spelers en supporters. “Het was een fantastische avond”, zegt Claude Vindevogel, financieel beheerder van de club en lid van de raad van bestuur. “Maar de dramatische afloop? Neen, dat had niemand durven denken. Het is eigenlijk onwezenlijk.”

Zoon gehuldigd

Met die dramatische afloop bedoelt de voorzitter het overlijden van Pascal Cardon (56). Hij woont vlak in de buurt en is de vader van een clubicoon van KSV Diksmuide. De zoon heeft er een rijkgevulde carrière opzitten, die begon als 6-jarige en eindigde als dertiger in het groen-witte shirt van Diksmuide. Tussendoor speelde hij op hoger niveau. Kenneth Cardon werd zaterdag nog gehuldigd voor zijn jarenlange inzet voor de club en dus was zijn vader Pascal logischerwijs van de partij. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een onvergetelijke feestavond, maar het eindigde in mineur. “Toen ik ‘s ochtends op de hoogte werd gebracht, overheerste eerst ongeloof”, zegt Claude Vindevogel. “We hadden net een fantastisch moment voor onze club beleefd. Het feest was goed verlopen en om 3.30 uur gingen de laatste feestvierders naar huis. Wat is er fout gelopen? We weten het niet.”

Wel staat vast dat de zoon van het slachtoffer zaterdagnacht al op zoek ging naar zijn vader. Dat deed hij toen bleek dat de man nog niet was thuisgekomen van de viering. Kenneth zelf was al vroeger vertrokken. Zijn zoektocht was aanvankelijk zonder succes. Pas toen hij om 7 uur opnieuw ging zoeken, vond hij zijn vader in de gracht met zijn hoofd in het water. Alle hulp kwam te laat. Alles wijst in de richting van een tragisch ongeval. Het parket stelde een wetsdokter aan om de precieze omstandigheden te achterhalen.

In shock

“We zijn allemaal in shock”, zucht Vindevogel. “Kenneth (de zoon van het slachtoffer, red.) is een poulain van onze club. Veel van onze spelers keken echt naar hem op. Vreugde en verdriet kunnen onmogelijk dichter bij elkaar liggen. We zijn in enkele uren van de hemel naar de hel gegaan. Het valt nauwelijks te vatten. We gaan er als club alleszins alles aan doen om Kenneth te ondersteunen.”

Binnen de club vallen alleen maar mooie woorden te horen over het slachtoffer. “Pascal was een lieve warme, vent. Een echte teddybeer die voor iedereen een knuffel en een lief woord over had. Blauw zwart en blauw geel in hart en nieren. Een fiere papa, een trotse schoonpapa en een liefhebbende opa. We missen Pascal nu al.”

Ook Karl Vannieuwkerke, die sterk verbonden is met de ploeg, betuigt zijn medeleven. Dat deed hij ook live op televisie tijdens de uitzending van Gent-Wevelgem. “Tijdens de kampioenenmatch deed jij nog een lange babbel met Pascal”, richtte hij zich tot co-commentator José De Cauwer, die zaterdagavond de aftrap kwam geven. “We leven heel erg mee met de familie.”

De familie zelf wenst niet te reageren. (MM)

The post Vader van clubicoon KSV Diksmuide sterft na kampioenenviering, club in shock: “We leven heel erg mee met de familie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze Formule 1-watcher ziet hoe Norris een compleet verkeerd signaal geeft aan Verstappen: “Wacht maar tot hun eerstvolgende duel”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Silverstone? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Lees hoe een wereldkampioen zijn auto van seizoen 2000 terugvindt, hoe na Toto Wolff een tweede teambaas de oorlog verklaart aan Red Bull, de Britse pers niet wil horen van vrede, een coureur dertien katten heeft en een andere held op

Lees meer »

Pleidooien gestart in ‘Rust’-rechtszaak van Alec Baldwin: “Hij vroeg om het grootste wapen dat er was”

Alec Baldwin (66) was op woensdag opnieuw aanwezig in de rechtbank. De openbare aanklagers van New Mexico zijn vandaag begonnen aan hun openingsverklaring. Een jury, bestaande uit twaalf personen en vier plaatsvervangers, zal de aanklagers horen argumenteren dat de acteur de veiligheid negeerde tijdens het filmen van ‘Rust’ en dus nalatig handelde. “Het was een echt wapen en geen speelgoed.”

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Lamine zal nóg meer moeten doen om de finale te halen”: Rabiot prikkelt Yamal (maar óók Griezmann)

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Michel Van den Brande steekt trouwplannen met Sofie weer in de diepvries: “Te veel aan het hoofd nu”

“Ik heb geen tijd om m’n hoofd nu vrij te maken voor een huwelijk.” Eind november 2023 vroeg Michel Van den Brande (63) zijn vriendin Sofie live ten huwelijk in ‘De tafel van Gert’. Maar de trouwplannen zijn even in de ijskast beland. De toekomst van z’n stellingbouwbedrijf, het bouwen van een nieuwe woning en z’n gezondheidsproblemen brengen heel wat

Lees meer »

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom

Een deel van de wijk rond de Prins Albertlaan in De Panne zat dinsdagochtend even zonder stroom. Dat kwam na een probleem dat maandagavond al ontstond.
The post Wijk rond Prins Albertlaan even zonder stroom appeared first on KW.be.

Lees meer »