UNIZO Brugge overhandigt aan alle politieke partijen prioriteitenlijst voor een ondernemersvriendelijk beleid: “Maak een duurzaam toeristisch plan op”

Het lijkt allemaal nog ver weg, maar de lokale verkiezingen van oktober 2024 zijn achter de schermen al in volle voorbereiding. Ook UNIZO Brugge acht de tijd rijp om enkele suggesties te doen voor een ondernemersvriendelijk beleid in Brugge. Samengevat in vijf bevattelijke prioriteiten waar ondernemersorganisatie UNIZO Brugge voor zal ijveren dat ze worden aangepakt door het volgende gemeentebestuur.

Het bestuur van UNIZO Brugge heeft een lijst van vijf ondernemersprioriteiten samengesteld. De prioriteitenlijst, genaamd “UNIZO Brugge komt op!”, omvat de volgende punten:

Maak een concreet en duurzaam toeristisch plan op met oog op de verwachte toename van het massatoerisme ter bescherming van de woonfunctie en lokaal winkelaanbodInvesteer in een uitbreiding van de dienst lokale economie en creëer een duidelijk aanspreekpunt voor ondernemers en KMO’s in de deelgemeentenVoorzie extra ruimte om te ondernemen en stel een duidelijke inventaris ter beschikking van het beschikbare aanbodInvesteer in de bereikbaarheid van het centrum en de deelgemeenten met extra aandacht voor (rand)parkings en kortparkeerplaatsenBreid het centrummanagement uit met de deelgemeenten

Lokale ondernemers

Stijn Boone, bestuurslid bij UNIZO Brugge, legt uit: “Deze prioriteitenlijst is het resultaat van een nauwe samenwerking met onze lokale ondernemers. Het weerspiegelt onze gezamenlijke inzet voor een bloeiende lokale economie en onze overtuiging dat deze prioriteiten essentieel zijn voor het welzijn en de groei van Brugge als economische trekpleister.”

De ondernemersprioriteiten worden officieel overhandigd aan alle politieke partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen, met de uitnodiging om deze punten te integreren in hun verkiezingsprogramma’s en beleidsplannen.

“UNIZO Brugge blijft zich inzetten voor de belangen van de lokale ondernemers en hoopt op een positieve respons van de politieke partijen om samen te werken aan een welvarender Brugge”, aldus Stijn Boone.

The post UNIZO Brugge overhandigt aan alle politieke partijen prioriteitenlijst voor een ondernemersvriendelijk beleid: “Maak een duurzaam toeristisch plan op” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »