Tielt weigert omgevingsvergunning voor nieuwe Lidl

Er komt voorlopig geen nieuwe Lidl-supermarkt in de Kasteelstraat in Tielt. Het schepencollege van Tielt heeft de vergunningsaanvraag geweigerd. Eerder was er protest van omwonenden en tijdens het openbaar onderzoek liepen er 53 bezwaarschriften binnen. De buurt reageert tevreden.

Achter het station in Tielt is al langer een Lidl-supermarkt te vinden, maar de keten diende begin dit jaar een aanvraag in bij het stadsbestuur om op een perceel van ruim 9.000 vierkante meter ter hoogte van de Kasteelstraat 137-141 een nieuwe vestiging te bouwen. De nieuwe winkel zou een pak groter worden dan de oude, terwijl in de projectnota ook aangehaald wordt dat de Kasteelstraat centraler langs een invalsweg ligt en dus ook vlotter bereikbaar is. De bewoners van de achterliggende wijk vreesden echter overlast. Uiteindelijk werden er tijdens het openbaar onderzoek 52 bezwaarschriften ingediend. Vorige week besliste het schepencollege om de omgevingsvergunning voor Lidl te weigeren. “Het mobiliteitsaspect speelde zeker een rol”, aldus burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “Ook aangaande waterproblematiek en bemaling waren er bedenkingen. Zoals steeds werd ook rekening gehouden met de inhoud van de bezwaarschriften.”

‘Voorzichtig’ opgelucht

Annelies Beel, een van de bewoonsters van de achterliggende wijk die in januari aan de alarmbel trok, reageert opgelucht. “Uiteraard is dit goed nieuws”, klinkt het. “Ik heb zelf de tijd nog niet gevonden om de tekst volledig door te nemen, maar naar verluidt zouden de mobiliteit en de geluidsoverlast, twee zaken waar wij als buurtbewoners toch erg bezorgd om waren, de doorslag hebben gegeven. Je kunt zeker stellen dat we voorzichtig opgelucht zijn. Al kan men wel nog beroep aantekenen, dus helemaal zeker zijn we niet. We zullen de kwestie zeker blijven opvolgen.”

Dat het schepencollege de omgevingsvergunning geweigerd heeft, betekent inderdaad niet dat het project nu volledig van de baan is. De aanvrager kan nog beroep aantekenen bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen. Of Lidl dat van plan is, is niet duidelijk. Navraag bij de keten maandag leverde voorlopig geen reactie op. (SV)

The post Tielt weigert omgevingsvergunning voor nieuwe Lidl is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

EU-top zet licht op groen voor Europese topjobs: Von der Leyen nu ook officieel voorgedragen als nieuwe commissievoorzitter

Ursula von der Leyen is voorgedragen om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie. Er was al eerder deze week een politiek akkoord over, maar nu heeft ook de Europese top van staatshoofden en regeringsleiders het licht op groen gezet. Al moet ze ook nog steun vinden in het Europees Parlement. Tegelijk is de Portugees Antonio Costa

Lees meer »

Hoe verlopen de Franse parlementsverkiezingen vandaag?

Frankrijk trekt vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen. Drie grote blokken strijden in de hoop om na de tweede ronde het land te leiden: Rassemblement National (uiterst rechts), Nouveau Front Populaire (links en uiterst links) en daartussenin Ensemble van president Macron.

Lees meer »

Negen doden door auto die in mensenmassa rijdt in Seoel

In de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoel zijn negen mensen overleden nadat een auto in een mensenmassa reed. Dat meldt de politie. Zes personen overleden ter plaatse, drie anderen werden dood verklaard bij hun aankomst in het ziekenhuis. Nog eens vier mensen raakten gewond.

Lees meer »