Suzanna viert haar 102de verjaardag

Suzanna Vandoorne mocht afgelopen vrijdag 102 kaarsjes uitblazen. En dat ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij.

In het woonzorgcentrum Rustenhove in Ledegem werd de jarige Suzanna Vandoorne in de bloemetjes gezet. Suzanna zag het levenslicht op 22 maart 1922 in buurgemeente Dadizele, maar het gezin Vandoorne verhuisde al snel naar Ledegem. Daar liep ze ook school. Ze ging vervolgens aan de slag in ‘t Boontjeskot, waar ze toen vis verwerkten.

Suzanna vond de liefde van haar leven in Slypskapelle. In 1947 trouwde ze met André Vanacker. Het kersverse paar woonde een tijdje in Slyps en in Moorsele, maar verhuisde ten slotte terug naar Ledegem. Suzanna en André kregen vier kinderen: Henriette, Eric, Wilfried en Linda. André stierf in 2008. Suzanna verblijft inmiddels een zevental jaar in het woonzorgcentrum.

The post Suzanna viert haar 102de verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sheriff schiet rechter dood in Kentucky

Sheriff Shawn Stines, het hoofd van de lokale politie in het Amerikaanse Letcher County in de staat Kentucky, is donderdag gearresteerd voor de moord op een rechter. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

Na succesvolle operatie aan gebroken nekwervel wacht Liam Everts om naar België te kunnen reizen: “Dit is een opluchting”

Even zwaar schrikken. Tijdens de door Lucas Coenen (17) gewonnen GP in China (MX2), kwam Liam Everts (20) dit weekend zwaar ten val. De zoon van Stefan brak zijn nekwervel en werd er meteen geopereerd in een ziekenhuis, waar hij gelukkig terug gevoel en beweging in armen en benen kreeg. De operatie verliep ook succesvol, al zal Everts nog een

Lees meer »

Staf Coppens krijgt zonneslag tijdens extreme woestijnloop: “Als hij geen grapjes meer maakt, gaat het niet goed met hem”

Van het koele Zweden naar de snikhete woestijn: Staf Coppens (43) waagt zich vanavond in ‘Camping Coppens’ aan de halve ‘Marathon des Sables’ in Jordanië: één van de meest extreme loopwedstrijden ter wereld. De tv-presentator wordt geconfronteerd met onverwachte wendingen die het hem heel zwaar maken. Stafs sportcoach en goede vriend Thijs Ghekiere, die hem tijdens de tocht begeleidde, legt

Lees meer »

Kogelvrije vesten met schimmel en munitie uit 1983: Taiwan niet te spreken over “onbruikbare” Amerikaans wapenlevering

Taiwan, het eiland in de Oost-Chinese Zee vlakbij China, heeft een "onbruikbaar" wapenpakket ontvangen uit de Verenigde Staten. Dat meldt het Bureau van de Inspecteur-generaal van de VS in een rapport. Het militaire materieel werd niet goed verpakt, en door waterschade en schimmel zijn wapens en kogelvrije vesten onbruikbaar. Taiwan heeft nu honderdduizenden euro’s vrijgemaakt om de lading te herstellen.

Lees meer »