Prinses Lara krijgt eigen Ronde: “Om alle kindjes met kanker hart onder de riem te steken”

Met een flinke knipoog naar de Ronde van Vlaanderen werken de ouders en vrienden van ‘Prinses Lara’ aan de Ronde van Lara, een vaste bewegwijzerde fietsroute in de Vlaamse Ardennen en omgeving. Lara (3) verloor in juni vorig jaar haar strijd tegen een zeldzame leukemievariant. “Met dit initiatief willen we alle kindjes met kanker een hart onder de riem steken”, zegt papa Pieter Demeulemeester.

 

Meer krantenkoppen in België

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

Belgisch biotechbedrijf doet belangrijke ontdekking in strijd tegen Alzheimer: “Deze moleculen kunnen geheugen en hersenactiviteit verbeteren”

Het Leuvense reMYND heeft een belangrijke ontdekking gedaan in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende oorzaak van dementie. Het biotechbedrijf richt zich op het bestrijden van hersenziekten. De wetenschappers hebben kleine moleculen ontdekt die de symptomen kunnen verlichten en de ontwikkeling van de ziekte kunnen afremmen. En dat zonder de normale hersenfuncties te beïnvloeden. Hun bevindingen

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »