Online delen van kritiek op nieuwe veiligheidswet kan inbreuk zijn, waarschuwt Hongkong

Het online delen van kritiek op de nieuwe veiligheidswet in Hongkong zal op basis van diezelfde wet bestraft kunnen worden. Daarvoor heeft de Hongkongse minister van Justitie zondag in een tv-interview gewaarschuwd. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge fietsster (15) zwaargewond bij ongeval in Leuven

In Leuven is vrijdagavond omstreeks 22 uur een 15-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen ze in de Korbeek-Losestraat met haar elektrische fiets tegen een geparkeerd voertuig reed en met een klap tegen de grond ging. Het slachtoffer moest met een ziekenwagen en het mugteam naar het ziekenhuis worden overgebracht. “Volgens een getuige zou de tiener al fietsend bezig geweest zijn met

Lees meer »

Aalbeke doet mee voor de prijzen

FC Aalbeke doet het met een gedeelde eerste plaats uitstekend. Vorige speeldag wonnen de Blauwe Uilen met de kleinste cijfers van Beselare. Komende zaterdag maken de jongens van T1 Cedric Renard de korte verplaatsing naar buur Bissegem. Een topper met de eerste plaats als inzet.
The post Aalbeke doet mee voor de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtskosten sterk gestegen op drie jaar tijd, vooral door vertaal- en tolkkosten: regering zet de rem op uitgaven

Het budget voor gerechtskosten in ons land loopt de spuigaten uit. Volgens gegevens van de FOD Justitie steeg het totale bedrag van de kosten tussen 2020 en 2023 van 81 miljoen euro naar 125 miljoen euro en voor 2024 wordt een overschrijding van 23 miljoen euro verwacht. De federale regering heeft daarom besloten om de duimschroeven aan te draaien, zo

Lees meer »

Onze man geeft ‘Sterregem’ 6/10: “Geef ‘Metejoor’ gewoon een knoert van een seksverslaving”

Metejoor zwicht voor blonde vrouwen, Camille háát Pommelien Thijs en Viktor Verhulst is zo dom dat hij zich online laat oplichten. Zo gaat het althans in ‘Sterregem’, het fictieve dorp waar alle top-BV’s hun domicilie hebben. De opvolger van ‘Tegen de sterren op’ schakelt een versnelling hoger – in plaats van een show vol losse sketches krijgt de kijker een

Lees meer »

Eindhoven bereidt zich voor op Dutch Design Week: “Als je hier rondloopt, heb je het idee dat het nog goed kan komen met de wereld”

Nog heel even en dan verandert Eindhoven voor negen dagen in het epicentrum van de Dutch Design Week (DDW). Internationale bezoekers stromen dan met zo’n 350.000 toe om het werk van zowel opkomende als gevestigde ontwerpers te bewonderen. “Het is het een van de meest toonaangevende evenementen op het vlak van design in de wereld”, klinkt het bij de organiserende

Lees meer »

Politicoloog Herwig Reynaert reageert op lage opkomst: “Ik ben verbaasd. Omdat het over lokale verkiezingen gaat”

Het lijkt erop dat bij de gemeenteraadsverkiezingen in heel Vlaanderen een stevige duik in de opkomstcijfers wordt vastgesteld. “Ik ben verbaasd”, zo reageert UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Politicoloog Herwig Reynaert reageert op lage opkomst: “Ik ben verbaasd. Omdat het over lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40 jaar vol: “Z’n act hangt af van de stoelgang van de paarden”

Velen zouden hun neus ophalen, maar Patrick Bouckaert (68) doet het met blote handen en grote goesting: al meer dan 40 jaar raapt hij paardenstront van straat tijdens de Heksenstoet in z’n dorp. Samen met andere stoetmedewerkers wordt hij nu gehuldigd voor zijn inzet.
The post Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40

Lees meer »