Minstens 13 mensen omgekomen bij verkeersongeval op Filipijnen

Bij een ongeval tussen een kiepwagen geladen met zand en een busje in het zuiden van de Filipijnen zijn maandag dertien mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale brandweer aan het Franse persagentschap AFP.

 

Meer krantenkoppen in België

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verouderde lokalen maken plaats voor gloednieuw complex voor voetbalclub City Pirates en scouts in Merksem

In het Bouckenborghpark in Merksem zijn de werken gestart voor de bouw van een gloednieuw complex dat onderdak zal bieden aan zowel voetbalclub City Pirates als scoutsgroep 4de Sint-Joris Meisjesgidsen. De verouderde lokalen maken plaats voor een duurzaam gebouw dat beide verenigingen zal huisvesten. De stad Antwerpen investeert meer dan 5,6 miljoen euro in dit project, dat naar verwachting eind

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Dimitri Van den Bergh overleeft eerste ronde niet tegen beresterke Andrew Gilding, Mike De Decker stoot wél door

Antwerpen is in de ban van het darts. De wereldtop zakt af naar de Flanders Darts Trophy, het tiende European Tour-event van het jaar. Mike De Decker kon zich vandaag als enige landgenoot plaatsen voor de volgende ronde. Dimitri Van den Bergh moest zijn koffers pakken na een moeilijke partij tegen Andrew Gilding. Kijk het hele weekend live op VTM

Lees meer »

KIJK. Staf Coppens en zijn gezin geven een rondleiding door hun nieuwe huis in ‘Camping Coppens’: “De missie is geslaagd”

“Op naar een nieuw avontuur.” In de eerste aflevering van ‘Camping Coppens’ nemen Staf en zijn gezin een drastische beslissing. Ze zetten hun huis te koop en bezoeken hun nieuwe woning in Karlstad, ver weg van de rustgevenden natuur waarvoor het gezin van vier naar Zweden trok. “Het is hier heel mooi”, klinkt het bij Nora en Beau. “Dichter bij

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van sanitairgroothandel Van Marcke. Ze krijgen celstraffen tot negen maanden effectief. In de winkels namen ze stiekem dure producten mee terwijl ze slechts iets goedkoop afrekenden aan de kassa.
The post Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke appeared first on KW.be.

Lees meer »