Gault&Millau award voor De Vlinder en Ceder aan de Leie

Zorgbedrijf Harelbeke gaf een feest voor de medewerkers van Cateraar Aramark en de keukenmedewerkers, maaltijdreferenten en medewerkers van de lokale dienstencentra. Het Zorgbedrijf kreeg een Gault&Millau-award voor hun maaltijden en werking.

Voor de maaltijden voor de woonzorg- en dienstencentra werkt Zorgbedrijf Harelbeke al jaren met Cateraar Aramark. Op hun initiatief werd in 2019 een traject opgestart met Gault&Millau. Inspecteurs deden een jaar lang intensieve doorlichtingen, waaronder ook onaangekondigde bezoeken in beide woonzorgcentra. “Dat gebeurde op basis van verscheidene criteria gaande van de overeenstemming van de maaltijd met beschrijving op het menu, smaak, temperatuur, presentatie, hoeveelheid, de locatie waar gegeten wordt, de aankleding van de tafel, de vriendelijkheid bij de bediening en meer”, duidt Lynn Callewaert, voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke en schepen van Welzijn (CD&V). Het auditteam concludeerde dat de maaltijden smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk zijn.

Zich thuis voelen

“Cateringinspecteur Willem Asaert omschreef de maaltijden als typerend voor een aangename en verzorgde thuiskeuken, een verwijzing naar het alledaagse, herkenbare en smakelijk karakter van de maaltijden, waarbij sommige gerechten zelfs de kwalificatie ‘niveau bistrokeuken’ meekregen.” De kwaliteitserkenning geldt voor één jaar.

“We wilden dit met alle betrokken medewerkers vieren en hen vooral bedanken. Voor ons Zorgbedrijf is het ontzettend belangrijk dat de bewoners en bezoekers zich hier thuis voelen. Eén van de onontbeerlijke elementen daarbij is lekker eten. Een verse warme maaltijd maken voor meer dan 400 mensen is elke dag een huzarenstukje.” Lynn bedankte ook Aramark. “Hartelijk dank om met ons keukenteam dagelijks in te staan voor de maaltijden en het traject van Gault&Millau aan te gaan. Op die manier hielpen jullie om de soms negatieve perceptie rond maaltijden in de woonzorgcentra te doorbreken. Die perceptie doet afbreuk aan jullie dagelijkse inzet en toewijding, en is bovendien helemaal onterecht.” (Peter Van Herzeele)

The post Gault&Millau award voor De Vlinder en Ceder aan de Leie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee

Vrijdag 20 september is de kick-off van Draad Kaffee. Elke derde vrijdag van de maand, tussen 9 en 11.30 uur, kan je aansluiten bij een gezellige creatieve bende in Kaffee Damast.
The post Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strenger asielbeleid, meer geld naar woningen, minder naar onderwijs: Nederlandse premier Schoof stelt regeerprogramma voor

De Nederlandse regering wil de komende jaren een strenger asiel- en migratiebeleid, forse bezuinigingen op onderwijs, minder papierwerk in de zorg en meer bouwen. Dat staat in het nieuwe regeerprogramma, dat de Nederlandse premier Dick Schoof heeft gepresenteerd. "De ambities zijn groot, maar dat zijn de problemen die opgelost moeten worden ook", zegt de premier.

Lees meer »

Zware brand in werkstal op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis

Tijdens de zondag van de kermis kon men kennismaken met het nieuwe bouwproject, dat ondergebracht wordt in het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat in Oostvleteren.
The post Nieuw woonproject in voormalig gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »