Een uurtje minder slaap dit weekend: zomertijd gaat in van zaterdag op zondag

In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart schakelen we over op zomertijd. Om 2 uur ‘s ochtends wordt de klok een uur vooruit gedraaid. We verliezen die nacht dus een uur slaap, maar in ruil krijgen ‘s avonds een uur langer licht.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorbije 12 maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste 12 opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij alcohol nog te soft volgens experts en minister: “Het is gewoonweg niet gezond

Uittredend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

KSA Schuiferskapelle pakt uit met feestweekend

De KSA van Schuiferskapelle blaast dit jaar 40 kaarsjes uit en laat die verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. De KSA nam in 1984 de activiteiten over van de toenmalige Chiro en vestigde zich in de jeugdlokalen in de Brouwerijstraat, waar de jeugdbeweging vandaag nog steeds zit. Op 13, 14 en 15 september wordt een feestweekend
The post KSA Schuiferskapelle

Lees meer »

Gewezen spelverdeler van Knack Roeselare Sander Depovere verdeelt voortaan ramen en deuren: “Carrièreswitch die kan tellen”

Sander Depovere (29) nam enkele maanden geleden afscheid van het professionele volleybal. De voormalige setter van Knack Roeselare vond intussen een nieuwe uitdaging bij Studio Frank, het ramen en deurenbedrijf van zijn schoonvader, Frank van Grinsven. Na hun eerste vestiging in Hasselt komt er een tweede bij. Niet toevallig in Roeselare. “Als carrièreswitch kan dit tellen, maar ik zie het

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare”

Groen Roeselare heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de lijst staan maar liefst 26 nieuwe kandidaten. “We willen ons als enige echte progressieve lijst in Roeselare profileren.”
The post Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

“Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af”: terugkeer Jan Vertonghen is niet voor meteen

De geïrriteerde achillespezen blijven Jan Vertonghen (37) parten spelen. De recordinternational staat al vijf weken aan de kant en een terugkeer is niet voor meteen. Volgens Anderlecht-coach Brian Riemer ligt hij nog minstens tot en met de volgende interlandperiode in de lappenmand. “Speelt de pijn weer op, dan is het helemaal naar af.” Een stand van zaken.

Lees meer »