De Tijdcapsule | Florence Derck (kunstincubator Demain Art): ‘Ik begon met sleutelhangers te verkopen aan de kust’

16:45 Florence Derck is de medeoprichter van Demain Art, dat een incubator wil zijn voor jonge artiesten. Op 13 april opent het onlinekunstenplatform zijn eerste fysieke ruimte in de Zavelwijk in Brussel. I… 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden voor drugshandel. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.
The post Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden voorwaardelijk voor drugshandel appeared

Lees meer »

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »