De Pedaaltjes organiseert eerste editie van Riemodeure: “Tweedaagse fietshappening”

Fietsers, mountainbikers en wandelaars kunnen al het weekend van zaterdag 30 augustus en zondag 1 september aankruisen in de agenda, want dan organiseert de gloednieuwe vereniging De Pedaaltjes uit Langemark-Poelkapelle voor de eerste keer Riemodeure. De opbrengst gaat naar het goede doel. “Iedereen kan meedoen, niet alleen geoefende mountainbikers of wielertoeristen”, zegt Kris Vandewalle.

Langemark-Poelkapelle is een vereniging rijker. De Pedaaltjes zijn een groep van tien vrienden uit Langemark-Poelkapelle die samen één passie delen. “We zijn allemaal fervente fietsers”, vertelt Kris Vandewalle. “Het eerste zaadje werd geplant toen Koen Dael aan mij vroeg of we nog eens een mountainbiketocht konden organiseren. Dat hadden we eerder al eens gedaan met het kerstmarktcomité, maar dat viel een beetje tegen. Nu willen we het anders doen.”

Door de organisatie te koppelen aan een doel vond het duo al snel medestanders. “Ondertussen zijn we toch al met een team van tien”, vervolgt Kris. “In november kwam het idee voor het eerst ter sprake en in december zaten we al met de volledige groep voor de eerste keer te vergaderen. Het is dus redelijk snel gegaan. Iedereen heeft een beetje zijn taak in de organisatie van ons evenement, dat zal plaatsvinden in het laatste weekend van de zomervakantie. Riemodeure wordt een tweedaagse fiets- en wandelhappening voor zowel mountainbikers, wielertoeristen, recreatieve fietsers als wandelaars. Belangrijk is dat iedereen kan meedoen, niet alleen geoefende mountainbikers of wielertoeristen.”

“De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel”

“Zo hebben we telkens drie verschillende afstanden, aangepast aan ieders niveau”, pikt Koen Dael in. “De mountainbikeparcours zijn 27, 45 en 62 kilometer lang en nemen de deelnemers deels mee langs onverharde paden. De cycloparcoursen zijn volledig op de openbare weg en hebben een afstand van 27, 57 en 78 kilometer. Het parcours van 27 kilometer is ook prima geschikt om met het hele gezin af te leggen. De wandeltochten zijn respectievelijk 5 en 9 kilometer lang. We sturen de deelnemers langs de mooiste wegen van het Toscane van Vlaanderen. Aangezien we allemaal zelf fervente fietsers zijn kennen we wel de mooiste baantjes in de regio.”

Tweedaagse

Vertrek- en aankomstplaats zijn allebei in oc Den Tap in Langemark. “Mensen zullen een mountainbike kunnen huren. Er zijn douches voorzien en een bewaakte indoor fietsenparking. We hopen op goed weer zodat we een gezellige zomerbar kunnen opzetten aan Den Tap waar de mensen nog kunnen napraten en iets drinken”, vervolgt Olivier Petillion. “We kozen ook bewust voor een tweedaagse. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld op zaterdag fietsen of mountainbiken met de vrienden en op zondag wandelen met het gezin. Als ze al op zaterdag andere verplichtingen hebben, kunnen ze ook op zondag komen. Je kan ook gewoon komen om een frietje te eten of een pintje te drinken als je niet sportief aangelegd bent.”

Goede doel

De opbrengst van de fietshappening wordt integraal geschonken aan het goede doel, al is dat voorlopig nog niet gekozen. “Ofwel wordt het Kom Op Tegen Kanker, ofwel De Warmste Week van Studio Brussel. Het probleem is dat we nog niet weten waarvoor De Warmste Week geld zal inzamelen. Zodra dat duidelijk is, kunnen we de knoop doorhakken.”

Ondertussen lopen de voorbereidingen op volle toeren. “De routes zijn al uitgestippeld en de aanvragen zijn gedaan”, vervolgt Kris Vandewalle. “Alle aanvragen moeten immers zes maanden op voorhand gebeuren. Binnenkort zullen we dan ook beginnen met reclame maken om iedereen klaar te stomen. We willen ook heel wat sponsors overtuigen zodat we zo veel mogelijk geld kunnen inzamelen voor het goede doel.”

Of het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, is nog niet zeker. “Dat zal afhangen van hoe de eerste editie verloopt. De meesten van ons zullen wel open staan om meerdere edities te organiseren. De knoop doorhakken zullen we pas doen na de evaluatie van deze eerste editie, maar het enthousiasme is alvast groot”, besluit Koen Dael.

Meer info op de Facebookpagina van De Pedaaltjes.

The post De Pedaaltjes organiseert eerste editie van Riemodeure: “Tweedaagse fietshappening” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.
The post Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »