Tristan Toye uit Diksmuide en team winnen WK diplomatie

Van 10 tot 14 maart vond het wereldkampioenschap diplomatie plaats in Taiwan. Ons land werd er vertegenwoordigd door 23 studenten van verschillende universiteiten, onder wie ook Tristan Toye (22) uit Diksmuide. “Onze overwinning heeft mij de schoonheid van onze globale diversiteit doen ervaren.”

Het wereldkampioenschap diplomatie is een competitieve simulatie van de Verenigde Naties. Elk jaar brengt Harvard WorldMUN (Model United Nations) hiervoor jongeren van diverse nationaliteiten en achtergronden bijeen om belangrijke kwesties te bespreken, zoals die ook op de agenda van de VN staan. Ons land wordt hierbij vertegenwoordigd door MUN Society Belgium (MSB), waar ook Diksmuidenaar Tristan Toye deel van uitmaakt.

Actuele problemen

“Studenten van over de hele wereld kamen vorige week samen in Taiwan om er te debatteren over actuele problemen. Daarbij vertegenwoordigt elke deelnemer een ander land dan zijn thuisland. Zo heb ik geleerd om op een inclusieve en gestructureerde manier te communiceren, wat fundamentele skills zijn binnen onze maatschappij”, vertelt Tristan.

Dankzij diplomatie, leiderschap en een grondige kennis van de technische onderwerpen wist MSB zich net als de voorbije jaren te onderscheiden van meer dan honderd andere teams, samengesteld uit studenten van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Elfde wereldtitel

“Daarmee staat onze teller nu al op elf wereldtitels. Met deze overwinning hebben we dus opnieuw in de kijker gezet hoe België bekendstaat om zijn diplomatieke kwaliteiten”, klinkt het nog.

Tristan vatte zijn studies tot burgerlijk ingenieur aan in 2020, aan de Katholieke Universiteit van Leuven, en studeerde vorig jaar af in computerwetenschappen en elektrotechniek. Daarna nam hij een gap year, waarbij hij acht weken in India leefde en vijf maanden in Japan. “Ook deze internationale mogelijkheden dank ik aan MSB, omdat deze organisatie mij geholpen heeft om mijn grenzen te verleggen”, zegt hij.

(WVH)

The post Tristan Toye uit Diksmuide en team winnen WK diplomatie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse analisten kraken België af: “Als iemand mij het plan van Tedesco kan uitleggen, nodig ik die graag uit”

Eerder diablotins in plaats van diables. Duiveltjes in plaats van Rode Duivels. Zo verwijzen de Franse analisten en gewezen internationals Christophe Dugarry (52 jaar, 55 interlands) en Emmanuel Petit (53 jaar, 63 interlands) naar de Rode Duivels voor de clash van maandagavond tegen ‘Les Bleus’ (18u). “De Belgen slaan de bal compleet mis op dit EK.”

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »