TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Luitenant-kolonel Tom Simoens over Russische kruisraket in Polen: “Om de Oekraïense luchtafweer te vermijden, maar ook om schrik aan te jagen”

Lees hier al het nieuws terug van zondag 24 maart over de oorlog in Oekraïne. Zondagochtend vroeg heeft Rusland een luchtaanval op hoofdstad Kiev en de regio Lviv gelanceerd. Dat melden Oekraïense functionarissen. De luchtafweer zou de aanval met succes hebben afgeslagen. Er is (nog) geen melding gemaakt van slachtoffers noch materiële schade. Bij de aanvallen op het westen van Oekraïne zou een Russische kruisraket ook even het Poolse luchtruim zijn binnengedrongen. Dat melden de Poolse strijdkrachten. Poolse jets werden meteen de lucht ingestuurd ter verdediging van het luchtruim. 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte (70) in zaak ‘Monster van Avignon’ verkrachtte 25 jaar geleden ook zijn tienerdochter

“Het was alsof ik de liefde bedreef met een lijk”: dat vertelde Mohamed R. (70), een van de verdachten in de zaak rond het ‘Monster van Avignon’, over het moment waarop hij slachtoffer Gisèle Pelicot (72) verkrachtte. De zeventiger, die naar eigen zeggen mentale problemen heeft, werd 25 jaar geleden ook al veroordeeld nadat hij zijn 14-jarige dochter had misbruikt.

Lees meer »

Jaar na de aanslag op Zweedse voetbalfans in Brussel getuigt taxichauffeur: “Ik ben een levende dode, de beelden blijven door m’n hoofd flitsen”

“Ik ben een levende dode”, getuigt Karim*, de taxichauffeur die op 16 oktober 2023 drie Zweedse voetbalfans vervoerde. Een jaar lang vermeed hij de plek waar de gebarsten ramen een stille getuige zijn van het bloedbad dat Abdeslam Lassoued (45) veroorzaakte. Woensdag keerde hij terug, voor de herdenking van de slachtoffers van de terreurdaad. “Het voelt aan alsof het gisteren

Lees meer »

Raad voor de Journalistiek verklaart klacht tegen Humo over columns Brusselmans ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van het Forum der Joodse Organisaties tegen weekblad Humo ongegrond verklaard. De klacht draaide rond twee columns van Herman Brusselmans die dateren van november vorig jaar. De Raad oordeelt dat er "geen sprake is van aanzetten tot discriminatie en racisme noch van stigmatisering, in dit geval antisemitisme". Het Forum der Joodse Organisaties

Lees meer »

Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wingene en Ruiselede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wingene en Ruiselede.
The post Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik Van Looys broer Patrick steelt de show in ‘De slimste mens’: “We hebben een soort meester-slaafverhouding”

De een is drie jaar ouder, dan ander zou slimmer zijn. De beslissing van Erik Van Looy (62) om zijn akelig identieke broer Patrick (59) uit te nodigen in zijn quiz, bleek in een schot in de roos. Hij speelde prima, tekende voor ludieke anekdotes, maar er was ook één opmerkelijke uitspraak in een ongewone context. “Verduidelijk alsjeblief het woord

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand schuldig aan moord

Stijn Marchand (42) is schuldig bevonden aan moord op zijn liefdesrivaal Frank De Vleeschauwer (42) in de zomer van 2022. Dat heeft de assisenjury maandagavond geoordeeld. Marchand, die niet kon verkroppen dat de vrouw van het slachtoffer hun geheime relatie beëindigd had, blijft volhouden dat het om een ongeval ging. Dinsdag kent hij zijn straf.

Lees meer »

Familie van Ruben (9) reageert na dodelijk ongeval: “Wij zullen hem herinneren als de vrolijke babbelaar die hij was”

De jongen met een guitige glimlach, een vrolijke babbelaar die overal gekend was. Zo zal Ruben (9) voor altijd herinnerd worden door zijn familie en vrienden. Het fietsertje uit Melsen was vrijdagavond samen met zijn broer onderweg naar de voetbaltraining, toen hij om het leven kwam na een aanrijding met een tractor. “Iedereen in het dorp kende hem”, reageert zijn

Lees meer »

Wat als verkiezingsfraude wordt bewezen in Ninove? Speelt D’haeseleer zijn sjerp dan kwijt? En hangt hem een straf boven het hoofd?

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. Forza Ninove wordt ervan verdacht de voorbije weken volmachten te hebben geronseld om haar stemresultaat op te krikken. Wat kunnen de gevolgen zijn als de fraude wordt bewezen? Riskeert Guy D’haeseleer dan een straf? En kan hij nog burgemeester worden?

Lees meer »

Vooruit van de kaart geveegd in Houthulst: “Maar we blijven strijdbaar”

Door de tsunami die Lijst burgemeester teweegbracht én de opkomst van Vlaams Belang delen anderen fors in de klappen in Houthulst. Vooral Vooruit slikt een bittere pil: nu nog in de meerderheid, straks helemaal weg uit de gemeenteraad.
The post Vooruit van de kaart geveegd in Houthulst: “Maar we blijven strijdbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »