Nieuwe generatie neemt fakkel over bij Grando Keukens: “Een nieuwe wind is voelbaar”

Op maandag 1 april viert Grando Keukens de 35ste verjaardag van Grando West- en Oost-Vlaanderen. Het ideale moment om vooruit te kijken en de nieuwe generatie zaakvoerders te introduceren. Hoewel de fakkel officieel wordt doorgegeven, blijven de ouders nog een hele tijd actief meewerken in de zaak.

Zaakvoerder Piet (61) en Greet (59), die de boekhouding doet, hebben zich 35 jaar met hart en ziel ingezet voor Grando Keukens, maar geven nu de fakkel door aan de nieuwe generatie.

“Bij een terugblik naar de oprichting van het bedrijf 35 jaar geleden wordt het snel duidelijk hoe de wereld en hoe wij leven en werken is veranderd in die tijd. 35 jaar geleden stond het concept ‘leefkeuken’ nog in de kinderschoenen. Alle keukenplannen werden nog met de hand getekend op een tekentafel en afgewerkt in Chinese inkt. Bij een bezoek aan een klant vond je je weg nog in boeken met wegenkaarten en was je terwijl je onderweg was niet bereikbaar.”

“Het contrast met de hedendaagse digitalisering en de AI-toepassingen die zich razendsnel ontwikkelen dwingen ons niet te veel naar het verleden te kijken maar te zorgen dat wij zo snel mogelijk mee zijn met de nieuwste technologieën. Ondernemen is altijd al een boeiende uitdaging geweest en dit zal niet veranderen.”

Voortzetten

Marlies (33) en Jonas (31) volgen ondertussen in de voetsporen van hun ouders. Marlies behaalde eerst een master meertalige communicatie en vervolgens een master human resources.

“Ik had toen nog geen ambitie om in het familiebedrijf te werken, laat staan om het bedrijf over te nemen”, aldus Marlies. “Ik heb mijn eerste werkervaring opgedaan bij een rekruteringskantoor in Roeselare en heb vervolgens vijf jaar hr-ervaring opgedaan in Londen. Jonas was ondertussen gestart bij Grando Keukens en zo werd mijn interesse gewekt om ook in de zaak te stappen. Vorig jaar hebben we de weloverwogen beslissing genomen om het bedrijf samen voort te zetten”, vertelt ze.

“We willen onze eigen authentieke stempel drukken”

Jonas rondde een bachelor in business management af en besteedde daarna wat tijd aan het opdoen van ervaring buiten het familiebedrijf. “Ik werkte in commerciële functies bij twee kmo’s, wat een goede leerschool was. Na ongeveer vijf jaar heb ik besloten om te starten in het familiebedrijf, waar ik begon in de verkoopafdeling. Het was na een gesprek met mijn ouders dat ik besloot om een MBA te volgen aan Vlerick Business School. Na het behalen van mijn MBA ben ik teruggekeerd naar Grando en heb ik de voorbije vier jaar telkens meer managementtaken op mij genomen”, zegt hij.

Betrokken blijven

“Bij hun start in het bedrijf een aantal jaren geleden, liet ik de kinderen al weten dat ik graag rond mijn 60ste verjaardag duidelijkheid wou of zij het bedrijf al dan niet wensten voort te zetten”, vertelt Piet. “Sindsdien hebben wij samen een hele voorbereiding onder begeleiding doorlopen met persoonlijke assessments en het opmaken van een familiecharter waarna de kinderen samen beslisten om het bedrijf over te nemen.”

“Wij willen allebei nog een hele tijd meewerken in het bedrijf en geleidelijk aan onze taken afbouwen”, vult Greet aan. “We zijn er ook zeker van dat we nadien ook nog betrokken zullen blijven. Hierdoor worden wij nu niet overvallen door een gevoel van loslaten.”

Trots en dankbaar

“Wij zijn ervan overtuigd dat Jonas en Marlies klaar zijn voor hun taak en dat de nieuwe wind al enkele jaren voelbaar is in het bedrijf. Het lijkt ons anderzijds logisch dat onze 35 jaar ervaring in het bedrijf en in de keukenmarkt nog elke dag van pas komt”, aldus Piet en Greet.

“Onze ouders hebben fantastisch werk verricht en zijn erin geslaagd om van het bedrijf dat ze opgericht hebben in 1989 een toonaangevende naam te maken in de keukenmarkt in West- en Oost-Vlaanderen. Wij zijn daar bijzonder trots op en zijn dankbaar dat wij op deze solide basis mogen voortbouwen.”

“Hoewel we nog altijd veel leren van de ervaring en aanpak van onze ouders, hechten we er ook waarde aan om onze eigen authentieke stempel te drukken. Een mensgerichte en persoonlijke benadering staat centraal in alles wat we doen. Momenteel ligt onze focus op het versterken van de managementstructuur en het implementeren van gestroomlijnde processen om onze verdere groei te ondersteunen. Daarnaast richten we ons eveneens op digitalisering en zien dit als essentieel middel om de klantbeleving te optimaliseren gedurende het volledige traject”, besluiten Marlies en Jonas.

(Robin Verleden)

The post Nieuwe generatie neemt fakkel over bij Grando Keukens: “Een nieuwe wind is voelbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch Landismo: Bask verliest uitgerekend in eigen regio topvijfplaats, “Als er niks meer in de tank zit, is het incasseren”

Net in de rit die in zijn geboorteplaats startte en dat zijn vaste luitenant in de aanval trok, kende Mikel Landa (34) een slechte dag. De Bask verloor meer dan drie minuten. De top vijf, waarvoor T-Rex Quick-Step al de hele Vuelta tegen zijn DNA koerst, is de top tien geworden. “Het was een pijnlijke dag voor ons”, aldus ploegleider

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

“Hoe kan het dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”: ook tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag Lotte Vermeir

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »

LIVESTREAM. Pakt Remco Evenepoel z’n eerste ritzege? – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen: “Podiumplek op een kermiskoers”

Lucas Scherrens begon als eerstejaarsjunior te koersen. Hij sloot zijn U19-periode af met een overwinning in Lendelede. In z’n tweede seizoen bij de beloften is de negentienjarige kerel nog op zoek naar een eerste zege. Lukt het niet als renner, dan gaat hij voor een carrière bij de politie.
The post Tweedejaarsbelofte Lucas Scherrens weet waar zijn ambities liggen:

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

AfD wordt het grootst in Thüringen

Voor het eerst in de naoorlogse geschiedenis wint extreemrechts een Duitse deelstaatverkiezing. De AfD wordt volgens exitpolls de grootste partij in Thüringen. In Saksen zouden de christendemocraten nipt het grootst blijven.

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie haar momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »