“Mijn Gianni vliegt bijna de lucht in”: De zotten van Gianni Vermeersch genieten van ‘once in a lifetime’ Gent-Wevelgem

In de schaduw van topfavorieten van der Poel en Philipsen rijdt hun ploegmakker Gianni Vermeersch zondag door eigen streek en dorp tijdens Gent-Wevelgem. En daar maken zijn ‘zotten’ een groot feest van. “Voor ons is dit een once in a lifetime editie.”

Gianni Vermeersch fietst door zijn dorp ?tijdens Gent-Wevelgem en daar maken de Klerkenaars een waar dorpsfeest van. Ze gingen hun ‘Beir van Klerkn’ zondagochtend al aanmoedigen aan de start in Ieper.

“Amai, er staat stevige wind. Mijn Gianni vliegt bijna de lucht in.” Rik Claeys (60) torst een ineengeknutselde versie van Vermeersch ?op zijn rug? op de Ieperse Grote Markt. Zijn afbeelding van de multidisciplinaire renner toont Vermeersch als wereldkampioen gravel. Hij behaalde deze titel in 2022 en werd kort daarop benoemd tot ereburger van Houthulst, de gemeente waartoe Klerken behoort.

Uzen Gianni is de best’n

Helemaal bovenaan de constructie van Rik prijkt de slogan ‘Uzen Gianni is de best’n graveloare van heel de wereldbolle’. Op het parcours benaderen enkel de halfverharde plugstreerts een gravelparcours en op papier moet Vermeersch knechten voor Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen, dé topfavorieten voor winst na hun zeges in eerdere klassiekers dit voorjaar. “Maar we zijn al heel blij en fier dat hij erbij is”, zegt Rik. “Hij doet altijd zijn deel van het werk en is meestal goed in Gent-Wevelgem.”

Once in a lifetime

Drie jaar geleden haalde Vermeersch de top tien in dé klassieker in eigen streek. “En nu passeert Gent-Wevelgem zelfs door zijn eigen dorp. Het is misschien de enige keer in zijn leven dat hij door Klerken kan passeren in een wielerwedstrijd. Daarom is dit voor ons een once in a lifetime editie van Gent-Wevelgem.”

De zotten van Gianni Vermeersch

Samen met de andere leden van supportersclub De zotten van Gianni Vermeersch wilde Rik de passage niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “We zijn al van vijf uur ’s ochtends in de weer in Klerken. Ook de startceremonie wilden we niet missen. Daarna hadden we ongeveer anderhalf uur om opnieuw in Klerken te geraken.”

In Ieper zijn ze opnieuw uiterst tevreden over de start, die de stad binnenhaalde sinds 2020. “Het is opnieuw een topeditie”, stelt evenementenschepen Diego Desmadryl (Open Ieper). “We hebben een volle markt en we merken dat veel meer mensen in het centrum blijven.”

(TP)

The post “Mijn Gianni vliegt bijna de lucht in”: De zotten van Gianni Vermeersch genieten van ‘once in a lifetime’ Gent-Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »