Flanders Classics wil ook na 2025 Ieper als startstad voor Gent-Wevelgem: “Vragende partij om overeenkomst te verlengen”

Als het van organisator Flanders Classics afhangt, dan blijft ook na 2025 Ieper startstad voor Gent-Wevelgem In Flanders Fields. “Ik denk dat je geen gewenster decor kan hebben om de start van Gent-Wevelgem te organiseren”, zegt Nicolas Denys van Flanders Classics. Al zijn er “sowieso” kapers op de kust.

Veel volk op de Grote Markt in Ieper deze mogen voor de start van Gent-Wevelgem In Flanders Fields. De kattenstad heeft er dan ook wat voor over om het wielercircus te mogen ontvangen. In 2019 sloot de stad een zesjarige deal met de organisatoren voor 100.000 euro per jaar, ieder jaar vermeerdert met 10.000 euro. Toen met de families Gheysens en Langedock, die eind 2021 de koers verkochten aan Flanders Classics.

Lakenhallen en Menenpoort

Bij Flanders Classics zijn ze in ieder geval tevreden met de samenwerking met Ieper. “In het begin was het zeker niet gemakkelijk, maar ik denk dat iedereen ondertussen vertrouwd is met Ieper als startstad, zowel het peloton als het publiek”, zegt Nicolas Denys, Head of Road Flanders Classics. “Naast Wevelgem is Ieper nu een heel duidelijke gaststad van Gent-Wevelgem. De naam alleen al: In Flanders Fields. Ik denk dat je geen gewenster decor kan hebben om de start van Gent-Wevelgem te organiseren, met de lakenhallen en de Menenpoort.”

Langetermijnverhaal

Gesprekken om de overeenkomst te verlengen, zijn er voorlopig nog niet. “Ik denk dat de politiek nu vooral bezig is met de verkiezingen”, knipoogt Nicolas Denys. “Wat ons betreft zijn we zeer tevreden met de samenwerking met Ieper. We willen die zeker verder uitbouwen in de toekomst. Wij schrijven liefst een langetermijnverhaal. Dat is niet anders in het geval met Ieper.”

Kostprijs

Hoeveel de start dan moet kosten, willen ze nog niet zeggen. Volgens Vooruit, dat zich al uitsprak tegen een verlenging van de overeenkomst, zou het gaan om minstens 900.000 euro voor de volgende zes jaar, 150.000 euro per jaar dus. “Dat moet bekeken worden”, klinkt het. “Wij focussen op de komende editie. De politiek focust op de verkiezingen. We zijn vragende partij om de overeenkomst verlengen omdat we vinden dat Ieper echt wel prioritair is voor de uitbouw van die identiteit van Gent-Wevelgem In Flanders Fields.”

Kapers

“We zijn natuurlijk in contact met het stadsbestuur voor de organisatie en dergelijke. Een verlenging en eventuele bedragen worden bekeken in de toekomst, er is nog niks concreets voorgesteld. We zijn wel zeker vragende partij, laat dat duidelijk zijn. We voelen ons echt wel goed in Ieper als startstad”, benadrukt Denys.

Nochtans blijven er kapers op de kust. “Er is altijd wel interesse van andere steden. Sowieso. De koers leeft, zeker in Vlaanderen. Op vlak van citymarketing kan het wel tellen. De beelden die nationaal en internationaal rondgaan zijn onbetaalbaar”, besluit Nicolas Denys. (TOGH)

The post Flanders Classics wil ook na 2025 Ieper als startstad voor Gent-Wevelgem: “Vragende partij om overeenkomst te verlengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten: “Lange traditie in ere houden”

Op 6 juli is er op het Hulstplein in Tielt een Spel Zonder Grenzen waarbij Tieltse ploegen het in zeven proeven zullen opnemen tegen delegaties uit Bruneck en Gross-Gerau. Doordat er echter één van de teams afgezegd heeft, wordt nog een zesde ploeg van minstens zes man gezocht.
The post Tielt zoekt deelnemers aan Spel Zonder Grenzen tijdens Europafeesten:

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen

Het populaire Heulse allround café Den Hert, bekend voor zijn weekendambiance, sluit vrijdag 5 juli voor één dag zijn café. Ze verhuizen naar Heule-Watermolen ter gelegenheid van de jubelfeesten. Dit weekend verkiezen ze daar tijdens de 80ste Watermolenfeesten het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post Café Den Hert verhuist voor één dag naar Heule-Watermolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »