Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter

Een politiepatrouille van Polder, die donderdagavond laat verdachte handelingen opmerkte bij een 19-jarige Diksmuideling, heeft zich nadien in een hinderlaag opgesteld. Met succes: ze konden vijf jongeren op heterdaad betrappen die net de zombiedrugs flakka hadden gebruikt en een kleine hoeveelheid hadden gedeald. Drie moeten zich binnenkort al via snelrecht verantwoorden.

Rond 23 uur passeerde een politiepatrouille in de Sint-Jansstraat toen ze een 19-jarige jongeman opmerkten die zich verdacht gedroeg en bij het zien van de politie rechtsomkeer maakte. Ze besloten de man te intercepteren en te controleren. Alhoewel hij zich erg zenuwachtig gedroeg en een onsamenhangend verhaal opdiste konden ze de man voor geen enkele reden arresteren. Wel werd op het Sint-Jansplein vlak daarna een auto opgemerkt waarin drie mannen zaten. Het ging om mannen uit Torhout, Kortemark en Hooglede. Ook zij gedroegen zich verdacht, gaven een vage reden voor hun aanwezigheid maar ook hen kon niks ten laste gelegd worden. In hun auto kon niet meteen iets gevonden worden. De politie vertrouwde het zaakje echter niet en besloot zich even verderop in een hinderlaag verdekt op te stellen en liet intussen een drugshond overkomen.

Flakka in appartement

Die aanpak werkte. Wat later zagen ze de 19-jarige immers weer uit een appartement in de Gasthuisstraat komen en richting een auto lopen. Daarop werd besloten om in te grijpen. De 19-jarige jongeman had immers wat drugs op zak. Op basis van de heterdaadprocedure werd daarna een inval gedaan in het appartement, in de aanwezigheid van een drugshond. Er bleken nog vier jongeren binnen te zitten, allen twintigers. Een van hen was de vaste bewoner van het appartement, eigendom van het OCMW. Binnen werden hoeveelheden drugs gevonden, zoals XTC en flakka. Er werden ook nog sporen van het gebruik van flakka gevonden. Er was ook net flakka verkocht geweest. De aanwezigen werden opgepakt en brachten de nacht door in de politiecel. Ze werden in de loop van vrijdag verhoord. Het parket besliste om hen niet voor te leiden bij een onderzoeksrechter. Drie jongeren moeten zich binnenkort wel al via strafrecht verantwoorden. (JH)

The post Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem” – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer nog meer lef in het voetbalspel te brengen”

Hoe belangrijk Dion De Neve (23) voor KV Kortrijk is geworden, blijkt ook wanneer hij er niet bij is, zoals vorige zondag tegen Union wegens een voetblessure die hij op training opliep. “Ik ben”, zegt hij, “mentaal sterker geworden.” Een gesprek over zijn progressie.
The post Dion De Neve is bij KV Kortrijk een belangrijke speler geworden: “Ik probeer

Lees meer »

Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar aanleiding van de tiendaagse Geestelijke Gezondheidszorg

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidzorg, die nog loopt donderdag 10 oktober, gaat niet onopgemerkt voorbij in zorgboerderij De Stege in Desselgem. “Heel wat jongeren hebben nood aan extra ondersteuning”, stelt Nathalie Sinnesael, “en dat willen we aan een ruimer publiek duidelijk maken via allerlei activiteiten”.
The post Zorgboerderij De Stege zorgt voor extra ondersteuning: Heel wat activiteiten naar

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

Ex-boekhoudster Vives Hogeschool krijgt geen straf nadat ze vier jaar lang facturen vervalste: “Ze was blij dat alles aan het licht kwam”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.
The

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert voor ‘t eerst in de kerk

Het herfstconcert ‘Winds of Change’ van harmonie Sint-Cecila Elverdinge op zaterdag 12 oktober vindt dit jaar plaats in de Sint-Petrus en Pauluskerk, die daarvoor omgetoverd wordt tot een concertzaal. Ook het trommelkorps is van de partij. Wie trommelaar wil worden, is welkom op de instapavond op vrijdag 18 oktober.
The post Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert

Lees meer »