Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter

Een politiepatrouille van Polder die donderdagavond laat verdachte handelingen opmerkte bij een 19-jarige Diksmuideling, heeft zich nadien in een hinderlaag opgesteld. Met succes: ze konden vijf jongeren op heterdaad betrappen die net de zombiedrugs flakka hadden gebruikt en een kleine hoeveelheid hadden gedeald. Drie moeten zich binnenkort al via snelrecht verantwoorden.

 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire riskeert twee jaar cel omdat hij “misbruik maakte van zwakbegaafdheid van zedendelinquent”

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijken ontvluchten Libanon per luxejacht naar Cyprus

Na gerichte luchtaanvallen in het zuiden van Libanon is Israël gestart met grondoperaties. Hierdoor slaan heel wat mensen op vlucht. Arme mensen vluchten over land naar buurland Syrië. Rijke mensen ontvluchten het land over zee naar Cyprus per luxejacht.

Lees meer »

Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van 64ste Ezelsfeesten

Vrijdagavond gaven zo’n 1.800 sportievelingen het beste van zichzelf in de centrumstraten van Kuurne tijdens het sportieve openingsluik van de 64ste Ezelsfeesten. Van hen namen 586 deel aan de 41ste editie van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, die dit jaar ook fungeerde als Provinciaal Kampioenschap van West-Vlaanderen.
The post Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van

Lees meer »

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Tweede editie van Zwaluwcross op 6 oktober

Op zondag 6 oktober organiseert de Sportraad met Team Sport voor de tweede keer de Zwaluwcross. Vorig jaar werd de cross meteen een groot succes. Of je nu een doorgewinterde atleet bent, een recreatieve hardloper of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, deze veldloopcross heeft voor iedereen
The post Tweede editie

Lees meer »