Politie stelt hinderlaag op en kan verdachten van zombiedrugsdeals arresteren: drie jongemannen naar rechter

Een politiepatrouille van Polder die donderdagavond laat verdachte handelingen opmerkte bij een 19-jarige Diksmuideling, heeft zich nadien in een hinderlaag opgesteld. Met succes: ze konden vijf jongeren op heterdaad betrappen die net de zombiedrugs flakka hadden gebruikt en een kleine hoeveelheid hadden gedeald. Drie moeten zich binnenkort al via snelrecht verantwoorden.

 

Meer krantenkoppen in België

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’

Tijdens het weekend van vrijdag 4 tot zondag 6 oktober staat de vijfde editie van de jaarlijkse kunstexpo ‘Jabart’ op de kalender. De kerken van deelgemeenten Jabbeke, Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille worden het hele weekend omgetoverd tot heuse expositieruimtes.
The post Kunst in kerken van Jabbeke tijdens ‘Jabart’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een kleine voorspelling: Welzijn wordt opnieuw de achilleshiel van deze regering”

Kersvers minister-president Matthias Diependaele (N-VA) heeft dan toch applaus gekregen. Maandag viel het op hoeveel moeite zelfs parlementsleden hadden om te luisteren naar zijn regeerverklaring. Jan Jambon zorgde tenminste geregeld voor spektakel. Woensdag kreeg Diependaele meer krediet. Reageren lukt hem beter dan begeesteren. Zeker als Chris Janssens (Vlaams Belang) hem uitdaagt over de “lelijke, lelijke dingen van N-VA” die Conner

Lees meer »

Na exit bij ‘Thuis’ duikt Lut Hannes op als Madame Pipi in ‘Iedereen beroemd’: “Ik wilde minder Angèle en meer Lut zijn”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »