Oudste gewezen leerling Sint-Jozefsschool present op oud-leerlingendag

Op zaterdag 23 maart vond eerst de nostalgische reünie van de oud-leerlingen van de Sint-Jozefsschool plaats. Een hele week lang werd een feestweek gehouden die afgesloten werd met een massale reünie van verschillende generaties oud-leerlingen. Sinds 1 september dit jaar tellen ?de leerlingen van Sint-Jozef al 200 dagen af naar de 200ste verjaardag van hun school op dinsdag 19 maart, het naamfeest van patroonheilige Sint-Jozef.

De oudste aanwezige oud-leerling was Marie-Thérese Manie (94), geboren in 1930 die in de Sint-Jozefsschool zat. Marie-Thérèse woonde in Rekkem. Haar moeder overleed toen ze twee jaar was. Haar vader werkte in Ieper en kende een zuster die in het klooster langs de Meenseweg was. Toen Marie-Thérèse drie jaar was, belandde ze samen met haar zus in het pensionaat. Beiden woonden er constant en papa kwam één keer per week op bezoek in het pensionaat. “We hebben nog een foto van haar waarin ze het Kindje Jezus speelde en in het kribbetje lag”, vertelt huidig directeur Lieven Calis.

Marie-Thérèse woont thans in Het Torrenhof, een dagverzorgingscentrum van Huize Wieltjesgracht, bestemd voor bejaarde mensen die nog zelfstandig of met familie thuis wonen, maar overdag wat gezelschap of ondersteuning zoeken. Door deze opvang kan dagverzorging de thuiszorg ontlasten zodat de bejaarde langer in staat is om zelfstandig thuis te blijven wonen.

In de vroege namiddag kwamen de oudste oud-leerlingen samen voor de reünie. Burgemeester Emmily Talpe bracht hen een bezoek en directeur Lieven Calis overhandigde Marie-Thérèse een toepasselijke Sint-Jozefsplant (Clivia) als aandenken.

The post Oudste gewezen leerling Sint-Jozefsschool present op oud-leerlingendag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

“Je was mijn grote held. Nu wil ik je nooit meer zien”: dochter richt zich rechtstreeks tot vader in rechtszaal na jarenlang seksueel misbruik

“Eindelijk had ik ook iemand die mij ‘papa-dingen’ kon leren zoals een penalty trappen of een lamp leren vervangen. In de plaats daarvan hielp je mijn leven naar de klote.” Je kon donderdag een speld horen vallen in de correctionele zittingzaal in Mechelen na de vreselijke getuigenis over kindermisbruik. Een vader (40) uit Lier stond er terecht voor het gruwelijke

Lees meer »

Na break-up bezingt Laura Tesoro haar (woelige) datingleven: “Liever naïef, dan nooit een risico te nemen”

De zomer van 2024 is er eentje om in te kaderen voor zangeres Laura Tesoro (28). Niet alleen mocht ze elke zondag schitteren als presentatrice van ‘Tien om te zien’ bij VTM, met meer dan 20 live-concerten doorheen Vlaanderen gaat ook haar eigen muziekcarrière enorm hard. Dat heeft ze te danken aan haar topprestaties in het laatste seizoen van ‘Liefde

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »