Natuurhulpcentrum Oudsbergen vangt 17-jarige circustijger uit Frankrijk op

Een tijger uit een circus in Frankrijk heeft een voorlopige thuis gevonden in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek (Oudsbergen). De bijna 17-jarige Yasmine zal er minstens een maand in quarantaine leven, daarna gaat het dierenopvangcentrum op zoek naar een permanente verblijfplaats voor het dier. 

Meer krantenkoppen in België

Tom Herck te gast in Galerie P. in Oostende

Het grote publiek kent Tom Herck vooral van zijn enorme The Fisherman die nu hengelt langs een Venetiaans stadskanaal, maar straks naar onze contreien terugkeert. En dichter bij huis van de flessenpost XLL (The Crystal Ship 2019), die nu te zien is aan het oc De Blomme.
The post Tom Herck te gast in Galerie P. in Oostende appeared

Lees meer »

Tadej Pogacar pareert verdachtmakingen over zijn extreme dominantie: “Je leven riskeren voor tien jaar succes is gewoon dom”

Il Lombardia, edizione 118. Nog één keer ‘Pogi Time’. Dat betekent (nostalgisch) flirten met Italië. Smachten naar vier-op-een-rij. Maar ook: afrekenen met een muf wielerverleden. En de daaruit voortvloeiende argwaan voor alles wat hij anno 2024 realiseert. Tadej Pogacar: “Deze generatie winnaars doet het anders. En verdient die automatische stempel ‘bedriegers’ niet.”

Lees meer »

De tikkende tijdbom voor Poetin: hoe soldaten een nieuwe elite vormen in Rusland

Russisch president Poetin bouwt aan een nieuwe elite in zijn land. Soldaten die aan het front in Oekraïne hebben gevochten, krijgen tal van privileges en mogen zelfs prestigieuze bestuursfuncties bekleden. Poetin stampte zo een volledig nieuwe sociale klasse uit de grond in Rusland, maar dat is niet zonder gevaar. “Hij creëert een monster van Frankenstein.”

Lees meer »

LIVE OOST-VLAANDEREN. Premier De Croo wint in Brakel: “Gunt u het mij misschien niet?” – Partij burgemeester De Clercq voorlopig grootste in Gent

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Oost-Vlaanderen. Wie wordt de burgemeester van Gent? Sleept Conner Rousseau de sjerp in Sint-Niklaas in de wacht? En haalt Forza Ninove nu wel een absolute meerderheid? Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet in onze provinciale

Lees meer »

Protestactie ‘De Woontrechter’ vestigt aandacht op wooncrisis in Kortrijk

Op de Internationale Dag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting kwamen op donderdagmiddag verschillende welzijns- en culturele organisaties samen op de trappen van het Kortrijkse stadhuis om aandacht te vragen voor de toenemende wooncrisis.
The post Protestactie ‘De Woontrechter’ vestigt aandacht op wooncrisis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Record: meer dan 150 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij Taiwan

In één enkele dag hebben de autoriteiten in Taiwan 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland: een record. Dat blijkt uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode, tot 6 uur dinsdagochtend (plaatselijke tijd), werden ook 14 Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

Ex-assistente van Kanye West onthult: “Hij zei tegen Bianca Censori dat hij seks wou met haar moeder”

“Hij was geobsedeerd door het idee.” Lauren Pisciotta, de voormalige assistente van Kanye West, heeft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de Amerikaanse rapper. Afgelopen zomer raakte bekend dat Pisciotta ‘Ye’ aangeklaagd had wegens seksuele intimidatie, maar nu blijkt dat de jonge vrouw nog wel meer te vertellen heeft over haar ex-werkgever. Volgens haar stak West namelijk niet onder stoelen of

Lees meer »

HLN vroeg 160 BV’s wat ze aan hun geschiedenis willen veranderen. Dit zijn hun antwoorden. “Ik kon toch niet bij iemand blijven die ik niet graag zag?”

Wat zou Erik Van Looy graag aan zichzelf veranderen? Waarom was Patrick Lefevere maar 28 toen hij scheidde? Welke traumatische gebeurtenis maakte Ellen Callebout mee toen ze 12 was? En waarom is Roel Vanderstukken er niet genoeg geweest voor de mensen die hij graag ziet? “Ik was te veel bezig met mezelf en dat gaat nooit veranderen.”

Lees meer »