McDonald’s Roeselare heropent McDrive, vrijdag volgt vernieuwd restaurant: “Straks plaats voor zo’n 300 eters”

Na enkele weken van intensieve verbouwingswerken heropent het hamburgerrestaurant McDonald’s langs de Brugsesteenweg in Roeselare zaterdagmiddag terug haar McDrive. Vanaf aanstaande vrijdag 29 maart kan men ook terug ter plaatse eten. “Straks kan hier een driehonderdtal mensen van hun favoriete hamburger smullen”, aldus zaakvoerder François Bouillon.

De voorbije zes weken onderging McDonald’s Roeselare een heuse metamorfose. “De komende dagen hebben we nog heel wat werk met het oog op de heropening van het restaurant aanstaande vrijdag. Maar alles komt goed.”

Plaats voor zo’n driehonderd eters

In het vernieuwde restaurant zal plaats zijn voor een driehonderdtal eters. “Aan de voorzijde bouwden we een gloednieuw gedeelte, met ook een verdieping waar 99 klanten kunnen zitten. We voorzien er ook een kiosk waar de klanten gemakkelijk hun menu kunnen bestellen.” Deze week komt een firma langs om nog een gloednieuw speelelement te installeren.

Gloednieuw is ook de keuken. “We werken nu met vier lijnen waar onze hamburgers gemaakt worden. In vergelijking met vroeger is alles meer geautomatiseerd. Een aanpassing voor onze meer dan honderd medewerkers. Zij konden tijdens de werken aan de slag in de filialen in Moeskroen, Eke, Zingem en Kortrijk. Op die plaatsen wordt er al op een dergelijke manier gewerkt, onze medewerkers deden dus al wat ervaring op.”

Heropening in verschillende stappen

Het personeel is inmiddels terug op post. Zaterdagmiddag opent namelijk de drive-in al terug de deuren. “De heropening van McDonald’s Roeselare gebeurt in verschillende stappen. Op die manier kan ook het personeel zich aanpassen aan de nieuwe situatie.”

François verwacht dat de trouwe klanten wel al snel zullen aanschuiven voor hun favoriete hamburger. “De voorbije weken kwamen verschillende van die trouwe Roeselaarse klanten in Kortrijk over de vloer. Na de voorbije intensieve weken zal ik zaterdagavond toch ook wel eens smullen van een Roeselaarse McDonald’s burger. Wellicht wordt dat de McCrispy. Daarna is het aftellen naar het restaurant. Zestig procent van onze klanten kiest toch nog steeds om ter plaatse te eten.”

The post McDonald’s Roeselare heropent McDrive, vrijdag volgt vernieuwd restaurant: “Straks plaats voor zo’n 300 eters” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

KIJK. Van Bart en Béa, Gert en Ellen tot Dany Verstraeten die zichzelf speelt: dit zijn de eerste beelden van ‘Sterregem’

Goed nieuws voor de fans van ‘Tegen de sterren op’. VTM komt met een opvolger van het populaire programma met opnieuw persiflages van BV’s. Die wonen allemaal samen in het fictieve dorp ‘Sterregem’. Het is dé plek waar ze ongestoord en ongegeneerd zichzelf kunnen zijn. Ingeborg is er zenner dan zen, Bockie gulziger dan ooit, Camille nóg rozer en Dany

Lees meer »

Deel sociale woonwijk Oud Park Wervik maakt plaats voor 2 appartementsblokken en 12 flats: “Het gaat om de oudste woningen in de wijk”

In de Christuslaan worden op de sociale woonwijk Oud Park in Wervik 23 oude woningen gesloopt. De huizen gelegen tussen de Dokter Dumont- en Mesenstraat zijn niet meer comform met de huidige normen. “De woningen worden in twee fasen gesloopt en maken plaats voor 24 appartementen”, zegt algemeen directeur Sonny Ghesquière van Woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik.
The post Deel sociale

Lees meer »

Griepseizoen in aantocht: experts roepen ouderen en andere risicogroepen op om zich te laten vaccineren

Experts roepen risicogroepen op om zich te laten vaccineren tegen het griepvirus. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten. Dat aantal ligt ver onder het doel van 75 procent dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorop stelt. Een griepvaccinatie is nochtans cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Pauzeknop of ambitieus? Vlaams regeerakkoord blaast warm en koud over klimaat

Volgens critici drukt de nieuwe Vlaamse regering de pauzeknop in van het klimaatbeleid, volgens de regering zelf ligt de lat hoog. "Vlaanderen zou de problemen onder ogen moeten zien en oplossingen bieden voor klimaatbeleid", zegt de Bond Beter Leefmilieu. "Wij zijn wel ambitieus", klinkt het bij de regering. Het doel halen voor het afbouwen van broeikasgassen lijkt alvast heel moeilijk.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers breuken in gezicht opgelopen

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »