KV Oostende krijgt ten vroegste dinsdag extra sportief goed nieuws

Dinsdag 26 maart verneemt KV Oostende wellicht of de licentiecommissie haar nog een nieuwe sanctie oplegt. Dat kan financieel zijn of een nieuwe puntenaftrek. KVO wacht vol vertrouwen op een positief antwoord.

Vorige maandag bewees KV Oostende aan de licentiecommissie al zijn bondsschulden (ongeveer 1,1 miljoen euro, red.) te hebben betaald. De groen-rood-gelen hoopten één of een paar dagen later op goed nieuws. Het antwoord in verband met het licentiedossier volgt echter pas ten vroegste dinsdag.

“We kregen te horen dat pas volgende week dinsdag een zitting gepland staat van de licentiecommissie. Pas ten vroegste die dag krijgen we dus officieel uitsluitsel in verband met ons licentiedossier, maar gezien alle noodzakelijke betalingen gebeurd zijn, hebben we er vertrouwen in dat er geen verdere puntenaftrek volgt”, meldt KV Oostende zaterdagmiddag op zijn website. “De zes punten die eerder al in mindering werden gebracht, na het niet nakomen van de financiële verplichtingen door het vorige beleid onder Paul Conway, kunnen we helaas niet meer recupereren”, bevestigt KV Oostende.

Straf

Eind vorig jaar ontfutselde de licentiecommissie in twee uitspraken al zes en drie punten van KVO. In beroep bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector werd dat totaal van negen punten echter herleid tot zes eenheden. “Wij vinden dat op zijn minst óók de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn een straf zouden moeten krijgen, terwijl nu vooral spelers, staf, medewerkers en supporters hiervan de dupe zijn”, benadrukt KV Oostende dat dus verwijst naar verscheidene verantwoordelijken voor de precaire situatie.

KV Oostende speelt op Pasen een degradatiekraker op bezoek bij Seraing. “We zullen er echter alles aan doen om – ondanks die eerdere aftrek van zes punten – óp het veld het sportieve behoud te verwezenlijken.”

The post KV Oostende krijgt ten vroegste dinsdag extra sportief goed nieuws is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »